Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός νεκροί: 94 γιατροί θύματα του ιού

Ιταλία κορωνοϊός νεκροί: 94 γιατροί θύματα του ιού
Ιταλία κορωνοϊός νεκροί: Στους 94 ανέρχονται οι γιατροί που έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό στην Ιταλία.

Ιταλία κορωνοϊός νεκροί: Βαρύς ο φόρος αίματος των γιατρών και των νοσηλευτών στην Ιταλία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό. Αυτό γιατί 94 γιατροί και 26 νοσηλευτές έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ενώσεις Γιατρών και Νοσηλευτών της Ιταλίας.

Την ίδια ώρα, οι νοσηλευτές που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα ανέρχονται σε 6.549.

Έως το απόγευμα της Δευτέρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικό προσωπικό έφταναν τις 12.681. Συνολικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχουν χάσει τη ζωή τους 636 ασθενείς και έχουν καταγραφεί 3.599 νέα κρούσματα ενώ 1.022 ασθενείς έχουν γίνει αρνητικοί στον ιό. Συγχρόνως, 3.898 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.976 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Για 60.313 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 51.535 και οι νεκροί 9.202 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.556 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.108. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.588, με 662 νεκρούς. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να περιορίζεται αισθητά. Τόσο οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όσο και στα νοσοκομεία γενικότερα, παρουσιάζουν μείωση. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν, πάντως, ότι οι Ιταλοί πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, διότι ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας δεν έχει ξεπεραστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments