Διεθνή

Κορωνοϊός – Γαλλία: 1.427 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Πάνω από 10.000 θύματα συνολικά

Κορωνοϊός – Γαλλία: 1.427 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Πάνω από 10.000 θύματα συνολικά
Κορωνοϊός - Γαλλία: Ένα εφιαλτικό ρεκόρ κατέγραψε η Γαλλία, η οποία μετρά 607 θανάτους στα νοσοκομεία και επιπλέον 820 στα γηροκομεία της χώρας.

Κορωνοϊός – Γαλλία: Τα θύματα του κορωνοϊού στη Γαλλία είναι στο σύνολο τους 10.328. Από αυτά τα 7.091 έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο και 3.237 στα γηροκομεία της χώρας. «Σε εθνικό επίπεδο φαίνεται πως ο αριθμός των νεκρών σταθεροποιείται» τονίζει ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, παρά το γεγονός πως πλέον οι νεκροί από τα γηροκομεία εκτινάσσουν τον αριθμό των θυμάτων στη Γαλλία συνολικά.

Η Γαλλία έχει 7.131 διασωληνομένους πολίτες με κορωνοϊό

Σύμφωνα με τις Αρχές στη Γαλλία, 305 ασθενείς εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο, κάτι που ανεβάζει των αριθμό των νοσηλευθέντων σε 30.000. Από αυτούς 7.131 ασθενείς Covid-19 βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Από τη Δευτέρα, 518 ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώθηκαν, με την ανάγκη για κλίνες στη χώρα να αυξάνεται απειλητικά.

Μέχρι σήμερα, 19.337 ασθενείς Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανάρρωσαν, χωρίς να προσμετρώνται σε αυτούς οι χιλιάδες πολίτες που πέρασαν την ασθένεια με ήπια συμπτώματα και χωρίς να νοσηλευτούν.

Με 7 πιστούς η λειτουργία της Παναγίας των Παρισίων τη Μεγάλη Παρασκευή

Μια χούφτα πιστοί θα παραστούν στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής που θα γίνει στην Παναγία των Παρισίων, έναν χρόνο αφού ο ιστορικός ναός καταστράφηκε από φωτιά. Λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μόνο επτά άνθρωποι θα βρίσκονται στην εκκλησία για τη λειτουργία αυτή, η οποία θα μεταδοθεί από τη γαλλική τηλεόραση.

«Μόνο μερικοί ιερείς θα παρίστανται στις λειτουργίες που θα τελεστούν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ο κόσμος μπορεί να τις παρακολουθήσει από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση», είπε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης.panagia-twn-parisiwn333-1200x800

Στην Παναγία των Παρισίων θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και ένα ακάνθινο στεφάνι που σώθηκε πέρσι από τις φλόγες.

Λόγω των μέτρων, το Μεγάλο Σάββατο δεν θα γίνουν λιτανείες. Την Κυριακή του Πάσχα ο Οπετί θα χοροστατήσει στη λειτουργία στην εκκλησία Σεν Ζερμέν Λ’Οξερουά, κοντά στο μουσείο του Λούβρου, στην καρδιά του Παρισιού, παρουσία μόνο 20 ανθρώπων.

Πέρσι, εκατοντάδες Παριζιάνοι συμμετείχαν στην Πασχαλινή λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Ευσταθίου και προσευχήθηκαν για την ταχεία αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων που είχε καεί λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 15 Απριλίου. Από τη φωτιά καταστράφηκε η στέγη του μεσαιωνικού ναού, έπεσε το βέλος της και κινδύνευσαν με κατάρρευση τα κωδωνοστάσια και οι εξωτερικοί τοίχοι. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έθεσε ως στόχο να αποκατασταθεί ο εμβληματικός ναός μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments