Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: «Μην προκαλούμε την τύχη μας – Ξεχάστε την χαλάρωση των μέτρων»

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: «Μην προκαλούμε την τύχη μας – Ξεχάστε την χαλάρωση των μέτρων»
Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Καμία συζήτηση για πιθανή αποκλιμάκωση των μέτρων κυκλοφορίας, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να τονίζει πως ακόμη δεν είναι ώρα για εφησυχασμούς.

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι “τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το τονίζουμε γιατί έχει αναπτυχθεί συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων. Μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για ακόμη μία φορά στις καθιερωμένες δηλώσεις του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου περιμένοντας από τους Έλληνες πολίτες να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών της κυβέρνησης και για την περίοδο του Πάσχα. “Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση εκείνες τις ημέρες είναι εντελώς ανεύθυνη. Ας μην προκαλούμε την τύχη μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορωνοϊού” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέθεσε στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας πως:

  • 23.356 συμπολίτες, είτε από το εξωτερικό, είτε στενές επαφές, τέθηκαν σε καραντίνα σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Για τους περισσότερους, η καραντίνα έχει λήξει και σήμερα παραμένουν 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.
  • Έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.
  • Μόνο στην Αττική, είναι σε καραντίνα σχεδόν 4.000 συμπολίτες μας.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας. Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι συνολικά 1.832 και οι νεκροί 81, ενώ 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments