Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 757 θύματα σε 24 ώρες – 14.555 σύνολο

Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 757 θύματα σε 24 ώρες – 14.555  σύνολο
Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Ακόμη 757 θύματα από κορωνοϊό θρηνεί η Ισπανία, μετον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 14.555.

Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Επιβραδύνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ισπανία, η οποία συνεχίζει ωστόσο να καταγράφει υψηλά νούμερα. Συγκεκριμένα, στους 14.555 έχουν ανέλθει οι νεκροί στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σε σχέση με τους 13.798 καταγεγραμμένους έως την Τρίτη.

Παράλληλα, ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 146.690 από τα 140. 510 μέχρι χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 757 νεκροί, δεύτερη ημέρα κατά την οποία αυξάνεται ελαφρά ο αριθμός αυτός.  Την ίδια ώρα, τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα ανέρχονται σε 6.200.  Σημειώνεται, πως στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου έχει παρατηρηθεί μια μικρή επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που σημείωσε ωστόσο, πως είναι νωρίς να μιλάμε για αισιοδοξία. «Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι να μην εγκαταλειφθούν πολύ πρόωρα τα μέτρα για να μην υπάρξει οπισθοχώρηση», δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ΠΟΥ δεν θα προχωρήσει σε οριζόντια σύσταση για χώρες και περιοχές ως προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας. «Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει και να έχει επιπλοκές» είπε χαρακτηριστικά ο Λιντμάιερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λόταρ Βίλερ, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ της Γερμανίας, καθώς δήλωσε κατά την ενημέρωση του Τύπου ότι δεν έχει έλθει η ώρα για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Γερμανία για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19. Προειδοποίησε δε ότι ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται στη χώρα, καθώς όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι προσβάλλονται από τον κορωνοϊό, αφού στις πρώτες φάσεις της επιδημίας πολλοί νέοι άνθρωποι είχαν προσβληθεί από την Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των περιστατικών στην Γερμανία είναι τα 49 χρόνια, πολύ χαμηλότερος από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments