Διεθνή

Τουρκία γεωτρήσεις: Στην Μαύρη Θάλασσα το γεωτρύπανο «Φατίχ»

Τουρκία γεωτρήσεις: Στην Μαύρη Θάλασσα το γεωτρύπανο «Φατίχ»
Τουρκία γεωτρήσεις Προς ολοταχώς για νέες περιπέτειες η τουρκική κυβέρνηση, η οποία προχωρά σε νέο κύκλων γεωτρήσεων πιάνοντας αυτή τη φορά την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Τουρκία γεωτρήσεις: Δεν το βάζει κάτω η Τουρκία και προχωρά σε νέο κύκλο γεωτρήσεων πιάνοντας αυτή τη φορά την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας τόνισε μέσω δηλώσεων του πως το γεωτρύπανο «Φατίχ» βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη και το επόμενο χρονικό διάστημα θα βάλει μπροστά την επιχείρηση «Μαύρη Θάλασσα».

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ προσεγγίζει λιμάνι της Κωνσταντινούπολης για να προετοιμαστεί για το ταξίδι του στη Μαύρη Θάλασσα.

Με ανάρτηση του στο twitter o Tούρκος υπουργός έγραψε πως «το Φατίχ θα προσεγγίσει το λιμάνι Haydarpaşa για την προετοιμασία τη διέλευση του Βοσπόρου. Μετά την τεχνική προετοιμασία ο νέος σταθμός θα είναι η Μαύρη Θάλασσα. Λάβαμε όλα τα μέτρα για την υγεία του προσωπικού μας ενάντια στον COVID-19. Εύχομαι καλή επιτυχία στο προσωπικό μας. Καλό ταξίδι».

Η Τουρκία διαθέτει τρία γεωτρύπανα. Το Kanuni το οποίο αγοράστηκε πριν από λίγους μήνες επισκευάζεται σε ναυπηγείο της χώρας και το Yavuz βρίσκεται στο λιμάνι Τasucu στις νότιες ακτές της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Άλμπαϊρακ κι αυτός με μήνυμα του στο Twitter δημοσίευσε φωτογραφίες των συγκεκριμένων πλοίων και ανέφερε πως «είμαστε κοντά σε ανακαλύψεις που θα τελειώσουν τα ελλείμματα και θα τερματίσει την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας. Με 3 γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του έθνους μας και αγωνιζόμαστε για να αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments