Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Ανείπωτη τραγωδία – 953 νεκροί σε ένα 24ωρο και 8.931 συνολικά

Βρετανία κορωνοϊός: Ανείπωτη τραγωδία – 953 νεκροί σε ένα 24ωρο και 8.931 συνολικά
Βρετανία κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος η θλίψη με τους Βρετανούς να μην σταματούν να μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της πανδημίας.

Βρετανία κορωνοϊός: Η έξοδος του Μπόρις Τζόνσον από την εντατική φαίνεται ότι είναι το μοναδικό καλό νέο για την Βρετανία σε ότι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Και αυτό γιατί σύμφωνα με βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, ακόμη 953 άτομα έπεσαν θύματα του ιού μόλις σε ένα εικοσιτετράωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάνει πια τους 8.931! Στην Αγγλία καταγράφηκαν 866 νεκροί, ενώ 87 ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Σκωτία, την Ουαλία και την βόρεια Ιρλανδία.

Από την άλλη πλευρά ο Μπόρις Τζόνσον είναι «σε καλή διάθεση» αφότου επέστρεψε ξανά σε δωμάτιο του νοσοκομείου ύστερα από την έξοδό του από την εντατική χθες το βράδυ, ανέφερε εκπρόσωπός του την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος μετέφερε και τη στιγμή της μεταφοράς του Τζόνσον εκτός εντατικής, λέγοντας: «Από ό,τι μου είπαν έγνεφε ευχαριστώ στους νοσοκόμους και τους γιατρούς που είδε καθώς μεταφερόταν».

Η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Την Πέμπτη, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε μεταφερθεί από την Εντατική σε κανονικό θάλαμο μετά από θεραπεία που έλαβε με οξυγόνο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη νόσο COVID-19, πιθανότατα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του σε ένα μήνα, γράφουν οι Times επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές.

Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε τρεις νύχτες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο St Tomas στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν, αφού είχε διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από δύο εβδομάδες. Την Πέμπτη το βράδυ το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε μεταφερθεί από την εντατική σε έναν κανονικό θάλαμο. Σύμφωνα με τις πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ η ανάκαμψη του θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα και μετά από αυτή η επιστροφή στα καθήκοντα θα πρέπει να είναι βαθμιαία, καθώς οι ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονται στη ΜΕΘ διανύουν έναν μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη.

Στις 9 Απριλίου, ο εκπρόσωπός του δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σήμερα από την εντατική φροντίδα πίσω στον θάλαμο, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώιμη φάση της ανάκαμψης του. Είναι σε πολύ καλή διάθεση». Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 6 Απριλίου, καθώς τα συμπτώματά του, συμπεριλαμβανομένου ενός επίμονου βήχα και πυρετού, επιδεινώθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments