Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: 2.558 νέα κρούσματα – 148 οι νεκροί – 18.328 οι συνολικοί ασθενείς

Ρωσία κορωνοϊός: 2.558 νέα κρούσματα – 148 οι νεκροί – 18.328 οι συνολικοί ασθενείς
Ρωσία κορωνοϊός: Ανησυχία στη χώρα από την αύξηση κρουσμάτων. Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών αδειών που θα ελέγχει τις μετακινήσεις εγκαινιάστηκε από σήμερα.

Ρωσία κορωνοϊός: Ανοδική πορεία παρουσιάζει ο ιός στη χώρα μετά και τα 2.558 νέα κρούσματα του κορωνοϊούπου καταγράφηκαν, αύξηση ρεκόρ σε μία ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στη Ρωσία στα 18.328 κρούσματα. Από το ρωσικό κέντρο συντονισμού της απάντησης στον κορωνοϊό ανακοινώθηκε πως μέχρι στιγμής έχουν αποβιώσει 148 άνθρωποι από την Covid-19, καταγράφοντας αύξηση κατά 18 στη διάρκεια της περασμένης νύκτας.

Η Μόσχα έθεσε σήμερα σε εφαρμογή ένα σύστημα ηλεκτρονικών αδειών ενισχύοντας τον έλεγχο της καραντίνας στη ρωσική πρωτεύουσα, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Η άδεια αυτή, την οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει κάνοντας αίτηση σ’ έναν ιστότοπο της δημαρχίας, αφορά τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή με μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάει κανείς, για παράδειγμα, στη δουλειά, στον γιατρό ή στο εξοχικό του. Οι Μοσχοβίτες θα μπορούν επίσης να μετακινούνται ελεύθερα πεζή για να πάνε στο σουπερμάρκετ ή να βγάλουν βόλτα τον σκύλο τους. Όμως η δημαρχία προειδοποίησε πως, αν είναι απαραίτητο, θα διευρύνει το σύστημα και σ’ αυτές τις μετακινήσεις πεζών στη συνοικία τους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται από το σύστημα αυτό για τις επαγγελματικές μετακινήσεις τους.

Η χορήγηση των ηλεκτρονικών αδειών άρχισε σήμερα και θα τεθεί πλήρως σε εφαρμογή μεθαύριο, Τετάρτη. Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή σε τηλεοπτική ομιλία του δημάρχου της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, όπως και η διακοπή της εργασίας σχεδόν όλων των μη κρίσιμης σημασίας επιχειρήσεων.

Ο Σομπιάνιν έκανε λόγο για επιδείνωση της κατάστασης την περασμένη εβδομάδα παρά τα προηγούμενα μέτρα περιορισμού που υποχρέωσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, το 75% του πληθυσμού να μείνει στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι περιμένει πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι “δύσκολες”.

Η αντιδήμαρχος Αναστάζια Ρακόβα ανακοίνωσε από την πλευρά της πως οι ιατρικές υπηρεσίες της Μόσχας βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης σ’ αυτή την πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο εγκλεισμός που διατάχθηκε δεν γίνεται αυστηρά σεβαστός. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε πλήρη άδεια μετ’ αποδοχών για τον Απρίλιο στους μισθωτούς σε όλη τη Ρωσία που δεν μπορούν να εργασθούν εξαιτίας των μέτρων εγκλεισμού.

Το 40% των νέων κρουσμάτων με κορονοϊό δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα

Τα 1.040 άτομα από τα 2.558 που διαγνώσθηκαν χθες με κορωνοϊό δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα, δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα στην κυβερνητική σύσκεψη που είχε ως θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία. Η ίδια είπε ότι πρόκειται για «άτομα που εντοπίσθηκαν από ελέγχους σε χώρους που συνιστούν εστίες, όπως και των επαφών που είχαν», «και για αυτό δεν μιλάμε για νοσήσαντες, αλλά για προσβληθέντες».

Σύμφωνα με την Ποπόβα το 22% των χθεσινών κρουσμάτων νόσησαν με την μορφή πνευμονίας και το 25% με τη μορφή των αναπνευστικών ιογενών λοιμώξεων.

Το ποσοστό των ατόμων, είπε, που δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα της νόσου, αυξήθηκε από αρχές Απριλίου από το 12-15% στο 40%. Παράλληλα, τόνισε ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία του μήνα, μεταξύ των ατόμων που ήρθαν μαζί τους σε επαφή το 5% νόσησε με πνευμονία, ενώ τμήμα των ατόμων αυτών δεν νοσεί γενικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments