Πολιτική

Γιάννης Δραγασάκης κορωνοϊός: Αν δεν διαγραφούν τα χρέη θα πάμε σε νέα λιτότητα

Γιάννης Δραγασάκης κορωνοϊός: Αν δεν διαγραφούν τα χρέη θα πάμε σε νέα λιτότητα
Γιάννης Δραγασάκης κορωνοϊός: Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αν δεν υπάρξει διαγραφή χρεών η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα περίοδο λιτότητας.

Γιάννης Δραγασάκης κορωνοϊός: Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega“. Ο Γιαννής Δραγασάκης σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ζούμε “την πιο πρωτότυπη κρίση που έχει ζήσει ο κόσμος τον τελευταίο αιώνα» και επεσήμανε πως είναι μεν μια υγειονομική κρίση, ωστόσο, «είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε ότι ήδη η κρίση αυτή παράγει μια οικονομική και κοινωνική κρίση».

Στη συνέχεια τόνισε ότι μετά την απόφαση της Ευρώπης να δώσει δάνεια στις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει φτωχοποίηση και την αύξηση του χρέους. Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη απαιτούνται μέτρα άμεσης εμβέλειας που θα πολεμήσουν τον κορωνοϊό και σε επόμενη φάση θα κυριαρχήσει το οικονομικό θέμα.

«Ήρθε η στιγμή η Ευρώπη να αποκτήσει μηχανισμό έκδοσης κοινού χρέους. Αν γίνει αυτό, όλο το χρέος που δημιουργείται σήμερα θα μπορέσει να απορροφηθεί. Αν δε συμβεί αυτό, τότε η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε κρίση χρέους και έκρηξη των εσωτερικών ανισοτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως «αν δεν διαγραφούν τα χρέη, θα υπάρχουν δυνάμεις που θα πιέσουν για μια νέα λιτότητα».

Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης είπε πως «πρέπει από τώρα να θέσουμε τους όρους για να αποτρέψουμε τα αρνητικά σενάρια», υποστήριξε. Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση, ο κ. Δραγασάκης ισχυρίστηκε πως βασίζονται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αυτό που χρειάζεται είναι οργανωμένη δράση. Τέλος, σχολίασε και την αντίδραση του κόσμου στα μέτρα. “Πειθαρχεί αυτοβούλως, ωστόσο η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει λάθος ανάγνωση της διάθεσής του ούτε να πράττει εις βάρος των εργαζομένων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments