Ελλάδα

Rο Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Ο δείκτης που ανέφερε ο λοιμωξιολόγος

Rο Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Ο δείκτης που ανέφερε ο λοιμωξιολόγος
Rο Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Τι είναι ο δείκτης «Rο» που ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας και δείχνει ότι ο κορωνοϊός «σβήνει» στην Ελλάδα.

Rο Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έστειλε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο ιός στην Ελλάδα φαίνεται να «σβήνει», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση επικαλούμενος το «Rο» του ιού. «Αυτή τη στιγμή καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων που νοσηλεύονται και των σοβαρών κρουσμάτων που καταγράφονται», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σήμερα.

Τι είναι το «Rο» για τον κορωνοϊό:

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσιόδρας επικαλέστηκε το «Rο» του κορωνοϊού. Όπως εξήγησε, το «Rο αντιπροσωπεύει τον μέσο αριθμό ανθρώπων που θα κολλήσουν τη νόσο από έναν άνθρωπο: Δηλαδή εάν αφήσεις τον ιό χωρίς μέτρα κι έχει R0 πάνω από 2, ο ένας θα κολλήσει τουλάχιστον άλλους δύο».

Όπως δήλωσε, ο δείκτης «Rο» στην Ελλάδα φαίνεται πως μειώνεται: «Το R0 στην Ελλάδα είναι κάτω από το 1 χάρη στα μέτρα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος. «Τι σημαίνει αυτό; Η νόσος φθίνει, δηλαδή σβήνει, και τελικά εξαφανίζεται», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη».

Επιπλέον, ανακοίνωσε 25 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.170 ενώ οι  επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 101. Παράλληλα, 76 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Από τους ασθενείς οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ακόμη, 27 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments