Πως Να

13033 sms: Οδηγίες, κωδικοί και χρέωση

13033 sms: Οδηγίες, κωδικοί και χρέωση
13033 sms: Δείτε πως θα στείλετε το sms που αντιστοιχεί στην ενέργεια που θα πραγματοποιήσετε, εύκολα και χωρίς χρέωση.

13033 sms: Με την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, όλοι λίγο πολύ έχουμε κλειστεί στο σπίτι. Το καλοκαίρι πλησιάζει και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αντισταθούμε σε βόλτες με τα πόδια ή με το αμάξι. Ακόμα όμως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι σε ισχύ και αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει.

Μπορεί ο καιρός να είναι πλέον πολύ καλός. Μπορεί να έχουμε κουραστεί και η διάθεση μας να μας «φωνάζει» να βγούμε έξω. Ωστόσο, ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι ή να βγαίνουμε έστω για ένα περίπατο μισής ώρας κοντά στο σπίτι, όπως μας συμβούλευσε και ο κ. Τσιόδρας στις δηλώσεις του.

Πάντως, έστω και για 5 λεπτά να βγούμε από το σπίτι, χρειαζόμαστε την ειδική βεβαίωση για την ενέργεια που θα πραγματοποιήσουμε. Ο πιο εύκολος τρόπος να πιστοποιήσει κανείς το λόγο που βρίσκεται εκτός σπιτιού είναι το SMS στο 13033. Το μήνυμα αυτό μπορείτε να το στείλετε χωρίς χρέωση και είναι πραγματικά πολύ εύκολο.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (CosmoteVodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όλους τους τρόπους που μπορείτε να δικαιολογήσετε την έξοδο σας από το σπίτι πατήστε ΕΔΩ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Τα sms δεν είναι για οικογενειακά τραπέζια»

Για τους “πονηρούς” που θα εκμεταλλευτούν πιθανώς τα SMS στο 13033, προκειμένου να βρεθούν σε πασχαλινά τραπέζια, μίλησε έπειτα από σχετική ερώτηση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν αντιλαμβάνομαι την αξιοποίηση των sms για να βρεθούν σε τραπέζια, αντιλαμβάνομαι την πίεση και την διάθεση κάποιων να μετακινηθούν, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Αν φύγουμε, κινδυνεύουμε αυτές οι μικρές εστίες μόλυνσης να μεταφερθούν εκτός του αστικού ιστού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments