Ελλάδα

Στα πρόθυρα καραντίνας το Νεοχώρι Μεσολογγίου

Στα πρόθυρα καραντίνας το Νεοχώρι Μεσολογγίου
Τέσσερα στα πέντε δείγματα βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Νεοχώρι Μεσολογγίου μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έγιναν μόλις πέντε τεστ σε κατοίκους της περιοχής έπειτα από την ιχνηλάτιση του πρώτου κρούσματος και το 80% των δειγμάτων βγήκε θετικό! Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews, για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος το παρακολουθεί και είναι πιθανό να θέσει την περιοχή σε καραντίνα αν εντοπιστούν και άλλα θετικά κρούσματα, όπως για παράδειγμα έγινε στον Εχίνο Ξάνθης.

«Τα τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό. Οι κάτοικοι στο χωριό ανησυχούν. Μέχρι σήμερα τα μέτρα τηρούνται, τα μαγαζιά έχουν κλείσει και ο κόσμος μένει στο σπίτι. Τους προτρέπουμε να συνεχίσουν να το κάνουν» δηλώνει στο pagenews ο πρόεδρος του Νεοχωρίου κ.Απόστολος Γαντζούδης.

Πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ήταν ένας γιατρός στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, ο οποίος σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν ακόμη τρία, μία ηλικιωμένη που ήταν ασθενής – πελάτισσα του γιατρού, μία καθαρίστρια που επισκεπτόταν το σπίτι της ηλικιωμένης αλλά και το ιατρείο, καθώς και μια γειτόνισσα της ηλικιωμένης. Δηλαδή όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνδέονται μεταξύ τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments