Πως Να

13033 για εργασία: Τι πρέπει να κάνετε

13033 για εργασία: Τι πρέπει να κάνετε
13033 για εργασία: Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν οφείλετε να πάτε στην εργασία σας.

13033 για εργασία: Μπορεί η καραντίνα να έχει κλείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μέσα στο σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει για όλους ανεξαιρέτως. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που πηγαίνουν ακόμα στη δουλειά τους.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί δουλεύουν σε κάποιο νευραλγικό κομμάτι των δημόσιων υπηρεσιών ή σε κάποιο σούπερ μάρκετ ή ότι η επιχείρηση στην οποία δουλεύουν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει κλείσει. Ότι και να συμβαίνει, το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στη δουλειά τους.

Το ζήτημα εδώ δεν είναι το μέσο με το οποίο θα πάνε. Μπορούν να πάνε όπως θέλουν. Το ζήτημα είναι να έχουν την κατάλληλη πιστοποίηση για να αποφύγουν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Αν κάποιος δεν έχει πάνω του κάποια βεβαίωση για το λόγο που βρίσκεται έξω, τότε πληρώνει πρόστιμο.

Δυστυχώς, ο πιο εύκολος τρόπος που είναι το μήνυμα στο 13033, δεν είναι διαθέσιμος για λόγους εργασίας. Για λόγους εργασίας χρειάζεστε την βεβαίωση Τύπου Α, η οποία παρέχεται σε χαρτί από τον εργοδότη. Μπορείτε να δείτε παρακάτω αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε.

Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο: Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments