Διεθνή

Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό 940 ναύτες – Σχεδόν οι μισοί

Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό 940 ναύτες – Σχεδόν οι μισοί
Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ κορωνοϊός: Περίπου 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό.

Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ κορωνοϊός: Σύμφωνα με ανακοίνωση της η γαλλικής Γερουσίας επικαλούμενη στρατιωτική ιατρική πηγή περίπου 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοιό. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν 500 ναύτες από το προσωπικό του αεροπλανοφόρου έχουν εκδηλώσει συμπτώματα μόλυνσης του φονικού ιού. Ωστόσο, από την πλευρά του το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό υπεραμύνεται του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την εξάπλωση του κορωνοϊού στο αεροπλανοφόρο.

Το Σαρλ ντε Γκολ είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο όπου εντοπίζονται κρούσματα της ασθένειας. Είχε προηγηθεί το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt, στον Ειρηνικό.

Το αεροπλανοφόρο και μια φρεγάτα που το συνόδευε επέστρεψαν την Κυριακή στην Τουλόν, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, καθώς περίπου 50 ναύτες είχαν προσβληθεί από τον ιό. Το πλήρωμα, συνολικά 1.900 άνθρωποι, τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Παράλληλα, ξεκίνησε μια επιχείρηση απολύμανσης των αεροσκαφών και των πλοίων.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς μολύνθηκαν οι ναύτες. Το πλήρωμα δεν είχε επαφή με κανέναν αφότου έπιασε στο λιμάνι της Βρέστης στις 13 Μαρτίου, απ’ όπου απέπλευσε δύο ημέρες αργότερα. Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Φλοράνς Παρλί, εξέφρασε την υποστήριξή της στους ναύτες και τις οικογένειές τους και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για τη βοήθειά τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments