Διεθνή

Remdesivir κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας έφερε το συγκεκριμένο αντιϊκό φάρμακο

Remdesivir κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας έφερε το συγκεκριμένο αντιϊκό φάρμακο
Remdesivir κορωνοϊός: Το φάρμακο δοκιμάστηκε σε ασθενείς με κορωνοϊό, με το 68% των ασθενών να παρουσιάζει σχετική υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Remdesivir κορωνοϊός: Αισιοδοξία επικρατεί μετά και τα αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν από το πειραματικό αντιϊκό φάρμακο «Remdesivir» της αμερικανικής φαρμακευτικής «Gilead». Το «Remdesivir»  δοκιμάστηκε σε ασθενείς με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Newsweek», το Πανεπιστήμιο του Σικάγο δοκίμασε το νέο φάρμακο σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα του κορωνοϊού και στους περισσότερους αντιμετωπίσθηκε γρήγορα ο υψηλός πυρετός και τα συμπτώματα του αναπνευστικού, ενώ η νοσηλεία τους ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν  η μετοχή της Gilead εκτινάχθηκε περισσότερο από 15% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης

«Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο κι αυτό είναι υπέροχο. Χάσαμε μόνο δύο ασθενείς», ανέφερε η ειδικός των μολυσματικών ασθενειών Καθλίν Μιουλέιν σε βίντεο που επικαλείται το δημοσίευμα. Στη πρώτη κλινική στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου συμμετείχαν 125 ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας και από αυτούς, οι 113 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Gilead αναμένει τα στοιχεία από τη «φάση 3» στους ασθενείς που έχουν νοσήσει βαριά να είναι διαθέσιμα στα τέλη του Απριλίου και επιπλέον δεδομένα το Μάιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στις κλινικές δοκιμές της θα συμμετέχουν συνολικά τέσσερις χιλιάδες εθελοντές. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «New England Journal of Medicine», παρ’ όλο που η  μελέτη είχε περιορισμούς που αποκλείουν «οριστικά συμπεράσματα», επισημαίνει πως το Remdesivir «μπορεί να έχει κλινικό όφελος σε ασθενείς που νοσούν σοβαρά από τον COVID-19». Παράλληλα αναλυτές τονίζουν ότι η ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού φαρμάκου θα μπορούσε να ανασύρει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε πολλές χώρες και να φυσικά να να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments