Ελλάδα

Κορωνοϊός Αθήνα Πάσχα: Στον Φλοίσβο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μετά τον οβελία

Κορωνοϊός Αθήνα Πάσχα: Στον Φλοίσβο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μετά τον οβελία
Κορωνοϊός Αθήνα Πάσχα: «Εξόρμησαν» στον Φλοίσβο οι Αθηναίοι μετά το πασχαλινό τραπέζι. Εικόνες συνωστισμού, χωρίς μέτρα προστασίας.

Κορωνοϊός Αθήνα Πάσχα: Μπορεί η πειθαρχία των Ελλήνων στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που ήταν ιδιαιτέρως αυστηρά την Κυριακή του Πάσχα, να ήταν υποδειγματική, ωστόσο μετά το ψήσιμο του οβελία, δεν έλειψαν τα “παρατράγουδα”. Συγκεκριμένα, παρά τις αυστηρές συστάσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν και τον Φλοίσβο, μετά το πασχαλινό τραπέζι.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, το έκαναν χωρίς να φορούν μάσκες, οι περισσότεροι, και δίχως να τηρούν την δέουσα απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων.

Ο ηλιόλουστος καιρός φαίνεται πως ενθάρρυνε αρκετούς να βρεθούν κοντά στη θάλασσα και να απολαύσουν την απογευματινή τους βόλτα. Άλλοι με ποδήλατα, άλλοι με τους σκύλους τους, περπάτησαν στον πεζόδρομο. Μαζί με τις εικόνες γλεντιού στους δρόμους του Κορδελιού, του Πειραιά και της Λάρισας, μάλλον ήταν οι εξαιρέσεις, που επιβεβαίωσαν τον κανόνα: στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι Έλληνες το Πάσχα έμειναν σπίτι και απέφυγαν τις συναθροίσεις.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο υγείας και τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσίοδρα, ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχουν νοσήσει ανέρχεται πλέον σε 2.235. Παράλληλα, 113 είναι οι θάνατοι. Το τελευταίο θύμα είναι ένας 68χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι του Πάσχα στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενο νόσημα. Τις προηγούμενες ώρες, άλλοι δύο πολίτες έπεσαν θύματα του κορωνοϊού. Ένας άνδρας 65 ετών κατέληξε στις 4:40 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στο ΑΧΕΠΑ και ένας 91χρονος κατέληξε στο Σωτηρία. Και οι δύο υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα. Ειδικότερα, ο 65χρονος υπέφερε από υπέρταση και ο 91χρονος από καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιοπάθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments