Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αυτό είναι όλο το σχέδιο

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αυτό είναι όλο το σχέδιο
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Μια από τις πρώτες κινήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης όταν ξέσπασε η πανδημία ήταν να κλείσει τα σχολεία και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστά και η λειτουργία τους έχει αντικατασταθεί από την διδασκαλία εξ αποστάσεως. Από τη στιγμή που το πλάνο περιλαμβάνει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων το άνοιγμα των σχολείο δεν είναι τόσο μακριά.

Για την ώρα δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση και το αρχικό πλάνο ανέφερε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 10 Μαΐου. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία, αρχής γενομένης από την 11η Μαΐου. Ωστόσο, η επιστροφή αυτή θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, σταδιακή και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ποιοι επιστρέφουν πρώτοι

Συγκεκριμένα εξετάζεται η επαναλειτουργία των σχολείων μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου,  και υποψήφιους των Πανελλήνιων Εξετάσεων , αλλά και η θέσπιση κανόνων απόστασης ανάμεσα τόσο στα θρανία, όσο και τους μαθητές. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ειδικές παράμετροι ανάλογα με την εκάστοτε περιοχή και τον αριθμό των κρουσμάτων σε αυτήν.

Ένα άλλο σενάριο που υπάρχει προβλέπει δημιουργία πρωινών και απογευματινών τμημάτων, προκειμένου οι μαθητές κάθε τάξης να «χωριστούν» στα δύο. Με βάση αυτό το πλάνο το 50% των μαθητών θα προσέρχεται στα πρωινά μαθήματα και το υπόλοιπο 50% στα απογευματινά μαθήματα, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Η “καυτή πατάτα” των Πανελληνίων

Όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων, επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι να πραγματοποιηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη χρονική περίοδο, δηλαδή εντός Ιουνίου. Μάλιστα, οι πιο πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαρροές, είναι η 22η και η 29η Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει υπογραμμίσει ότι οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού, αποκλείοντας το σενάριο αναβολής για το προσεχές φθινόπωρο.Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστέα ύλη, κατόπιν απόφασης του υπουργείου Παιδείας, έχει περιοριστεί σημαντικά – έως και άνω του 20% ανά μάθημα – καθώς περιλαμβάνει μόνο όσα έχουν διδαχθεί οι μαθητές εντός των σχολικών αιθουσών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments