Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Κοντά στα 2,5 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως – Δείχνει να έχει φτάσει το “πικ” του ο ιός

Κορωνοϊός τώρα: Κοντά στα 2,5 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως – Δείχνει να έχει φτάσει το “πικ” του ο ιός
Κορωνοϊός τώρα: Σταθερά μειώνεται ο ρυθμός που καταγράφονται τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού - Η μόνη χώρα που δείχνει να μην έχει ξεπεράσει το ψηλότερο σημείο της καμπύλης είναι οι ΗΠΑ.

Κορωνοϊός τώρα: Η χαλάρωση των μέτρων δείχνει να είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς ο ιός δείχνει να υποχωρεί με σταθερά και αργά βήματα. Τα κρούσματα, ωστόσο, έχουν φτάσει σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια και οι θάνατοι τις 170.000. Συγκεκριμένα τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τα 2.402.291, ενώ έχουν πεθάνει 168.139. Σε μια πιο αισιόδοξη νότα 640.416 άνθρωποι έχουν ιαθεί πλήρως. 

Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα σήμερα – 2.245 συνολικά – 116 νεκροί

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν για ακόμη μια μέρα τους νεκρούς και τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 10, και πλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 2.245. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω infographic, οι θάνατοι έφτασαν τους 116, αφού σήμερα πέθαναν άλλοι 6 συμπολίτες μας.infographic20042020-1114×1200

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.245. Από αυτά, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στους 116 ο συνολικός αριθμός των νεκρών

Μεγάλωσε περισσότερο η λίστα με τα θύματα του ιού στην Ελλάδα. Ένας 66χρονος από τις Σέρρες έχασε τη ζωή του και έγινε το 116ο θύμα του κορωνοϊού. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπίας στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα σημειώθηκαν άλλοι δυο θάνατοι.

Ο πρώτος θάνατος ήταν μια η 68χρονη γυναίκα από την Καστοριά που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα. Λίγο αργότερα ακολούθησε άλλος ένας θάνατος. Πρόκειται για έναν 74χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 74χρονος δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ισπανία: 399 νέοι θάνατοι – Στους 20.852 ο συνολικός αριθμός

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε 399 θανάτους στην Ισπανία στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, έναντι 410 το προηγούμενο 24ωρο, τον πιο χαμηλό αριθμό των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 20.852 από 20.453 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί ξεπέρασε το όριο των 200.000 και έφθασε τα 202.210 (από 195.944 χθες, Κυριακή) στη χώρα που έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα στην πανδημία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί ανέρχεται σε 80.587.koronoios-gallia-ap-1200x675

Στην Ισπανία ο επικεφαλής του κέντρου υγειονομικών έκτακτων καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά τις 22 Μαρτίου ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών έπεσε κάτω από το όριο των 500, στους 410 θανάτους. Το αυτοσχέδιο νεκροτομείο που είχε στηθεί σε παγοδρόμιο της Μαδρίτη, σύμβολο της εκατόμβης νεκρών λόγω της covid-19, θα κλείσει την Τετάρτη και από τις 27 Απριλίου και μετά τα παιδιά θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, για πρώτη φορά μετά τις 14 Μαρτίου.

Ιταλία: Άνοιξαν οι πρώτες βιομηχανίες

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι πρώτες βιομηχανίες στην Ιταλία, με υποχρεωτική τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, βάσει αυστηρών κριτηρίων. Η υιοθέτησή τους, βεβαιώνεται από τους εργοδότες με υπεύθυνες δηλώσεις οι οποίες αποστέλλονται στις κατά τόπους νομαρχίες.

Πιο συγκεκριμένα, στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι σήκωσε και πάλι ρολά η βιομηχανία η οποία παράγει ηλεκτρικές συσκευές, στην κεντρική περιοχή Μάρκε, εταιρία συσκευών κουζίνας, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι μεγάλο επιπλοποιείο, και στην Μαργκέρα, έξω από την Βενετία, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Κοντά στην Φλωρεντία, άνοιξε και πάλι βιομηχανική μονάδα παραγωγής γνωστού οίκου μόδας.koronoios-italia-4-1200x800

Είναι υποχρεωτική η τήρηση μέτρων όπως η υποβολή του προσωπικού σε τεστ, η μέτρηση της θερμοκρασίας, η χρήση μάσκας και γαντιών, όπως και η απόσταση δυο μέτρων ανάμεσα στους εργαζόμενους, κατά την φάση αλλαγής ενδυμάτων, στον χώρο εργασίας και την ώρα του φαγητού.

Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να τηρούνται από όλες τις εταιρίες και βιομηχανίες που θέλουν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν πριν από τις 4 Μαίου, όταν αναμένεται να αρχίσει η γενικευμένη επαναλειτουργία των παραγωγικών δραστηριοτήτων και της κυκλοφορίας των πολιτών. Παράλληλα, σε όσες επιχειρήσεις «σηκώνουν ρολά» τις ημέρες αυτές, η παρουσία των εργαζομένων θα είναι μειωμένη, με διαφορετικές -κατά το δυνατόν,-βάρδιες και συνέχιση της τηλε-εργασίας, όταν αυτό επιτρέπεται.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξαναρχίσουν να παράγουν, με συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων, πάνω από 100.000 βιομηχανίες και εταιρίες, σε όλη την Ιταλία.

Γαλλία: 547 νεκροί σε μία ημέρα – «Έσπασε» το φράγμα των 20000 θυμάτων

Ο όλεθρος συνεχίζεται στη Γαλλία, με τους Γάλλους να συνεχίζουν να μετρούν θύματα από το φονικό πέρασμα του κορωνοιού. Σήμερα στη θλιβερή λίστα με τους νεκρούς προστέθηκαν τα ονόματα ακόμη 547 Γάλλων πολιτών. Μαζί με αυτά πλέον οι Γάλλοι ξεπέρασαν συνολικά τους 20.000 θανάτους με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για ακόμη περισσότερους που έπονται.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 20.000 θανάτων της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας καταγράψει 547 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, καθώς και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική συνεχίζουν να μειώνονται, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας.gallia11-1200×630

«Απόψε, η χώρα μας ξεπέρασε ένα ιδιαίτερα οδυνηρό συμβολικό όριο», δήλωσε ο Ζερόμ Σαλομέ. Συνολικά, 20.265 άνθρωποι έχουν υποκύψει από την έναρξη της επιδημίας στις αρχές του Μαρτίου: 12.513 στο νοσοκομείο (+444 τον τελευταίο 24ωρο) και 7.752 σε οίκους ευγηρίας ιατρικής περίθαλψης και άλλες ιατρο-κοινωνικές δομές (+103).

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σήμερα στη Γαλλία σε 114.657, ενώ όπως σημειώνουν οι Αρχές, 37.409 πολίτες έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Τα στοιχεία για την πορεία της νόσου στη Γαλλία δείχνουν αποκλιμάκωση των νέων θανάτων από τον κορωνοϊό, κάτι που έχει οδηγήσει την χώρα στην σταδιακή εξέταση της άρσης της καραντίνας. Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες για όσα θα ακολουθήσουν μετά την 11η Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της επιστροφής στην κανονικότητα.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 40.000 οι νεκροί

Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το όριο των 40.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει σε πραγματικό χρόνο το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ πλέον θρηνούν σχεδόν 17.000 περισσότερους θανάτους από την Ιταλία, τη χώρα όπου καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων παγκοσμίως.

Ως χθες Κυριακή στις ΗΠΑ καταγράφονταν 49,585 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19. Το όριο των 30.000 νεκρών ξεπεράστηκε την Πέμπτη. Την είδηση ότι το όριο των σαράντα χιλιάδων νεκρών ξεπεράστηκε στη χώρα αυτή μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται σε δική του καταμέτρηση.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες διότι οι αρχές διαφόρων πολιτειών συμπεριλαμβάνουν τους θανάτους που «πιθανόν συνδέονταν» με την COVID-19 στους απολογισμούς τους, κάτι που δεν συνέβαινε ως εδώ. Η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, πρόσθεσε έτσι πάνω από 3.700 θανάτους που «πιθανόν» συνδέονταν με τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 στον επίσημο απολογισμό της.

Η ισχυρότερη χώρα του κόσμου καταγράφει πάνω από 740.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνει διαρκώς τη βάση δεδομένων της. Περίπου 67.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC), δημοσιοποίησαν χθες αρκετά χαμηλότερους αριθμούς ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, κάνοντας λόγο για 37.202 νεκρούς επί συνόλου 720.630 κρουσμάτων μόλυνσης (*). Ωστόσο, τα στοιχεία των Κέντρων είναι ακόμη προσωρινά, θα ανανεωθούν σήμερα Δευτέρα.

«Σε εθνική κλίμακα, έχουμε διενεργήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια τεστ», διαβεβαίωνε το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας για ακόμη μια φορά λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν γίνει σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Εξάλλου, ο Τραμπ επανέλαβε πως η Κίνα ψεύδεται για τον δικό της απολογισμό και ισχυρίστηκε ότι στην ασιατική χώρα οι θάνατοι είναι περισσότεροι από ό,τι στις ΗΠΑ, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο τεκμήριο γι’ αυτό.

Βρετανία: Στους 16.509 οι θάνατοι συνολικά από τον κορωνοϊό

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Βρετανία ανέρχεται στους 16.509, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα είναι 449.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σε ενημέρωση νωρίτερα ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποφυγή ενός δεύτερου κύματος έξαρσης του κορονοϊού, και το ζήτημα αυτό «ήταν η μεγάλη ανησυχία» που λήφθηκε υπόψη για την απόφαση συνέχισης του lockdown. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αναρρώνει στο Τσέκερς, όπου λαμβάνει καθημερινά ενημερώσεις για τους χειρισμούς γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η μεγάλη ανησυχία είναι μία δεύτερη κορύφωση. Αυτό είναι που θα κάνει την περισσότερη ζημία στην υγεία και στην οικονομία. Εάν μετακινηθούμε πολύ γρήγορα, τότε ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί και πάλι με γεωμετρική πρόοδο» είπε σε ενημέρωση.

Σήμερα το πρωί ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ, ενημέρωσε τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τηλεφωνικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εκπρόσωπος του επικεφαλής των Εργατικών, Κιερ Στάρμερ, δήλωσε ότι η ενημέρωση ήταν εποικοδομητική και ότι έθεσε εκ νέου το αίτημα προς την κυβέρνηση να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την στρατηγική εξόδου από την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments