Ελλάδα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων – Τα νέα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων – Τα νέα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Πολύ κοντά σε νέες ανακοινώσεις για τα σχολεία. Όλα τα σενάρια στο τραπέζι τόσο για την Γ' λυκείου, όσο και για τις μικρότερες τάξεις.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η χώρα μας στην άρση των μέτρων, ωστόσο αυτό δεν είναι μια απλή διαδικασία, κάθε άλλο παρά πολύπλοκη μοιάζει καθώς η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά κάθε ενδεχόμενο με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή και θα γίνεται σε πολλές φάσεις. Τι θα γίνει όμως με το άνοιγμα των σχολείων; Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια λίστα με τα βήματα που θα γίνουν, η οποία και ανανεώνεται συνεχώς, ενώ  αναμένονται  από στιγμή σε στιγμή κρίσιμες συσκέψεις και εισηγήσεις για τα σχολεία.

Οι εισηγήσεις είναι πολλές και αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν τα σχολεία για την τρίτη Λυκείου. Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτό να γίνει στις 11 Μαϊου.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει με το τι θα γίνει με τις άλλες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Η δεύτερη πρόταση για τα σχολεία προβλέπει ότι θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά διαδοχικά, δηλαδή, έως τα τέλη Μαΐου, πρώτα τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά.

Η επιστροφή στην κανονικότητα με κλειστά σχολεία μοιάζει αδύνατη

Από τη μία πλευρά οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά, από την άλλη αν αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία οι γονείς θα πρέπει να βρουν λύσεις, για το λόγο αυτό η επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει να είναι αρκετά δύσκολη.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των 28 λοιμωξιολόγων για να συζητήσει τις τελικές προτάσεις προς την κυβέρνηση

Θα υπάρξει «και ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής μας, η οποία εισηγείται για κάποια από αυτά τα καίρια θέματα, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τη Δημόσια Υγεία, όπως παραδείγματος χάρη, η επέκταση των κριτηρίων για τους εργαστηριακούς ελέγχους, μεταξύ άλλων». Σχετικά με τα σχολεία, για τα οποία αυτές τις μέρες γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση, ο καθηγητής τόνισε «πως η επιστημονική μας Επιτροπή θα εισηγηθεί και για αυτό το θέμα προς την ηγεσία του Υπουργείου, πάντα με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία και την προστασία των παιδιών που ανήκουν, στις μη ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ευτυχώς για όλους μας, και κινδυνεύουν λιγότερο,  των γονιών, των δασκάλων και τυχόν ευπαθών ομάδων στον οικογενειακό κύκλο».

«Πρέπει να τονίσω όμως εδώ, ότι καθοριστική στην επόμενη φάση θα είναι η σχολαστική από όλους μας, επιτήρηση της υγείας μας και αυστηρή τήρηση από όλους μας των κανόνων υγιεινής», κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments