Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός νεκροί σήμερα: 435 θύματα – 4.211 νοσούντες σε 24 ώρες

Ισπανία κορωνοϊός νεκροί σήμερα: 435 θύματα –  4.211 νοσούντες σε 24 ώρες
Ισπανία κορωνοϊός νεκροί σήμερα: Κατά 435 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν φύγει από τη ζωή να ανέρχεται πλέον σε 21.717.

Ισπανία κορωνοϊός νεκροί σήμερα: Σταθερός παραμένει ο ρυθμός αύξησης των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία, η οποία καταγράφει καθημερινά εκατοντάδες θανάτους. Τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν 435 θύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν αριθμό που έρχεται σε συμφωνία με τον ρυθμό αύξησης της τάξεως του 2% που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Το σύνολο των θανάτων στη χώρα ανέρχεται τώρα σε 21.717.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 4.211 φτάνοντας τα 208.389, σύμφωνα με το υπουργείο. Στην Ισπανία καταγράφηκαν χθες 430 θάνατοι, νούμερο ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα, τα κρούσματα την Τρίτη ανήλθαν σε 3.968, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση της χώρας προχωρά σε μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας που έχει επιβάλει επιτρέποντας στα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι τους, όμως μονάχα για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Δεν τίθεται, επομένως, ζήτημα να βγουν οι μικροί Ισπανοί για μια βόλτα, για σύντομο χρονικό διάστημα, κοντά στο σπίτι τους, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη χαλάρωση του μέτρου ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, όμως αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση στην Ισπανία σχετικά με τις προϋποθέσεις.

«Από τις 27 Απριλίου, οι κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν έναν ενήλικο στις μετακινήσεις που επιτρέπονται ήδη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (…) για να πάνε, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο, την τράπεζα», εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Οικονομικών στην Ισπανία, Μαρία Χεσούς Μοντέρο, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. «Πρόκειται για μια μερική χαλάρωση, καθώς πρέπει να επιμείνουμε στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε μια ολίσθηση στη μάχη εναντίον του ιού» επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments