Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο θάνατοι σήμερα – 123 νεκροί στη χώρα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο θάνατοι σήμερα – 123 νεκροί στη χώρα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα νέα θύματα στη χώρα μας είναι ένας 76χρονος στον Ερυθρό και ένας 88χρονος στο ΑΧΕΠΑ.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Aυξάνεται η μακάβρια λίστα των θανάτων στη χώρα μας. Μέχρι και αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει αγγίξει τους 122, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ασθενής 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ, υπερλιπιδαιμία) εξέπνευσε στις 4 τα ξημερώματα. Παράλληλα το δεύτερο θύμα της ημέρας είναι ένας 76χρονος επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στον Ερυθρό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα  δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό. Τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 7, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.408. Επίσης από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα. 

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που είχαν ληφθεί από την περιοχή του Κρανιδίου ώστε να εξεταστούν για κορωνοϊό. Πρόκειται για επαφές των 150 ατόμων που νοσούν. Υπενθυμίζεται, πως το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο, χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

«Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε. Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. «Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» κατέληξε.

Βρέφη θετικά στον ιό μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Παίδων

Δύο βρέφη θετικά στον κορονοϊό μεταφέρθηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να εξεταστούν από τους γιατρούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα δύο βρέφη έχει διαπιστωθεί ότι είναι θετικά στον κορωνοϊό και γι’ αυτό μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν πιθανότατα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Μαζί με τα δύο παιδιά, στο νοσοκομείο θα μεταφερθούν και οι μητέρες για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σωτήρης Τσιόδρας για χρήση μάσκας

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, τόνισε πως συνεχίζεται η συζήτηση στην ειδική επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα, και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της επιδημίας ώστε να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, του οικογενειακού τους περίγυρου, των ευπαθών ομάδων και όλης της κοινωνίας.

Συζητήθηκε επίσης στην επιτροπή η χρήση υφασμάτινων μασκών από τον γενικό πληθυσμό και ειδικούς πληθυσμούς για τη φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων, που θα ακολουθήσει. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η επιτροπή συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που θα γίνεται σαν σύσταση αυτή την περίοδο. Θα αφορά κλειστούς χώρους της κοινωνίας και θα γίνει έπειτα από ειδική εκπαίδευση.

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα – «Σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωση των μέτρων» τονίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Με εντατικούς ρυθμούς κυλούν τα τελευταία 24ωρα οι σχετικές προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μια ομάδα υπουργών, αξιωματούχων και επιστημόνων επεξεργάζεται επιδημιολογικά και αριθμητικά δεδομένα, εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια και υφιστάμενες δυνατότητες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Με δηλωμένη την πρόθεση το σχέδιο της επαναφοράς να ανακοινωθεί στο σύνολό του με διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο χρόνος κυλά σχεδόν αμείλικτα για το κυβερνητικό επιτελείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για «σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωση» και όχι αναστολή των μέτρων, καθώς κάθε βήμα προς την κανονικότητα θα περνά μέσα από ενδελεχή έλεγχο των επιδημιολογικών φορτίων και της συμπεριφοράς του ιού, προκειμένου να εγκρίνονται οι επόμενες κινήσεις, οι οποίες θα προβλέπονται στο κεντρικό χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments