Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωση: Σε διάστημα δύο μηνών η σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα

Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωση: Σε διάστημα δύο μηνών η σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα
Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωση: Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του πως η χώρα σιγά σιγά θα μπαίνει στην σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία εκτιμάται πως μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες.

Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωση: Η “σταδιακή” και “προσεκτική” επιστροφή στη νέα κανονικότητα από τις 4 Μαΐου-παρατάθηκαν κατά μία εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν 27 Απριλίου- θα γίνει σε διάστημα δύο μηνών. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις τους δύο επόμενους μήνες και με αποστάσεις 14 και παραπάνω ημερών.

“Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού , θα προχωρούμε βδομάδα με βδομάδα. Πιθανώς σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί φρένο ή και επιστροφή σε προηγούμενα μέτρα. Η εκτίμηση και η αξιολόγηση της κατάσταση θα είναι συνεχής”. Ανακοινώσεις όπως είπε θα γίνουν αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο τόνισε, “η συνέχεια της πορείας θα έχει δυσκολίες. Αν όμως συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια υπευθυνότητα και πειθαρχία θα μπορέσουμε να τις υπερβούμε. Μέχρι τις 4 Μαΐου που ισχύουν όμως τα μέτρα συνεχίζουμε να τα τηρούμε απαρέγκλιτα”, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Οι μεγάλες προκλήσεις, τόνισε, είναι μπροστά μας, “ο ιός δεν εξαλείφθηκε δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο. Βέβαια πετύχαμε μικρές νίκες, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, θωρακίσαμε το σύστημα υγείας και σίγουρα έχουμε μεγάλη εμπειρία πλέον πως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments