Οικονομία

Πτήσεις κορωνοϊός: Ίσως να μειωθούν κατά 1,2 δισεκατομμύριο οι επιβάτες σε διεθνείς πτήσεις

Πτήσεις κορωνοϊός: Ίσως να μειωθούν κατά 1,2 δισεκατομμύριο οι επιβάτες σε διεθνείς πτήσεις
Πτήσεις κορωνοϊός: Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση κατά 1,2 δισεκατομμύριο των ταξιδιωτών που θα μετακινηθούν με αεροπορικές πτήσεις ως τον Σεπτέμβριο.

Πτήσεις κορωνοϊός: Οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού είναι αναμφισβήτητα πολλές. Όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια ο θανατηφόρος ιός ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση κατά 1,2 δισεκατομμύριο του αριθμού των ταξιδιωτών που θα μετακινηθούν με αεροπορικές πτήσεις ως τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την κίνηση μιας φυσιολογικής χρονιάς, εκτίμησε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ).

«Ο συνολικός αριθμός των επιβατών αεροπορικών πτήσεων διεθνώς θα μπορούσε να μειωθεί κατά 1,2 δισεκατομμύριο ως τον Σεπτέμβριο του 2020», τόνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Παράλληλα η υπηρεσία του ΟΗΕ διευκρίνισε ότι «Η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των επιβατών αναμένεται να σημειωθεί στην Ευρώπη, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όταν καταγράφεται η μεγάλη κίνηση, ακολουθούμενη από αυτή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού». Η δυναμικότητα των αερομεταφορέων ενδέχεται επίσης να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και τα έσοδά τους να συρρικνωθούν κατά 160-253 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, όπως υπολόγισε ο ΔΟΠΑ.

Η μείωση των επιβατών που προβλέπεται ισούται με τα δύο τρίτα της κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο, όταν ακόμη η επιδημία έμοιαζε να περιορίζεται στην επικράτεια της Κίνας, ο ΔΟΠΑ υπολόγιζε πως τα διαφυγόντα έσοδα για τις αεροπορικές εταιρείες θα ανέρχονταν σε περίπου «4 ως 5 δισεκατομμύρια δολάρια» παγκοσμίως. Έκτοτε όμως η εξάπλωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε σε γενικευμένες ακυρώσεις δρομολογίων και την καθήλωση μεγάλου μέρους του διεθνούς στόλου των επιβατικών αεροσκαφών στο έδαφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments