Πολιτική

ΚΕΚ κυβέρνηση: Δεν θα πληρωθούν για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που ακυρώθηκε

ΚΕΚ κυβέρνηση: Δεν θα πληρωθούν για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που ακυρώθηκε
ΚΕΚ κυβέρνηση: Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα για το Voucher που ακυρώθηκε.

ΚΕΚ κυβέρνηση: Συνεχίζεται από κυβερνητικά στελέχη η διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε το φιάσκο του προγράμματος τηλεκατάρτισης επαγγελματιών επιστημόνων, υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να τα καταργήσει, δίνοντας απλώς το ποσό των 600 ευρώ στους δυνάμει οφελούμενους του προγράμματος.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «διορθώθηκε μια αστοχία».

Όσον αφορά στο ζήτημα των ΚΕΚ (τα οποία θα έπαιρναν από το πρόγραμμα περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το protothema.gr, κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν ότι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης δεν θα λάβουν χρήματα για τα καταργηθέντα προγράμματα τηλεκατάρτισης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα Κέντρα, από τούδε και στο εξής, θα αξιολογούνται.

Αυτό αναφέρεται, άλλωστε, και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση: «Ταυτόχρονα, με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια».

Στέλιος Πέτσας: Πρόκειται για μία αστοχία που εντοπίστηκε και διορθώθηκε

Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN για την κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση, έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο πρωθυπουργός έκρινε μετά από συζητήσεις ότι το περιεχόμενο του προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητικό και αποφασίστηκε να καταργηθεί το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης, αλλά να συνεχιστεί η ενίσχυση των επιστημόνων» ανέφερε ο κ. Πέτσας. «Πρόκειται για μία αστοχία που εντοπίστηκε και διορθώθηκε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments