Ελλάδα

Έτσι θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια μετά την καραντίνα

Έτσι θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια μετά την καραντίνα
Κομμωτήρια κορωνοϊός καραντίνα: Κενές θέσεις στα κομμωτήρια, μάσκες, αντισηπτικά και σκέψεις να ανοίγουν και το βράδυ στην μετα-καραντίνα εποχή.

Κομμωτήρια κορωνοϊός καραντίνα: Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα κομμωτήρια της χώρας περιμένουν από μέρα σε μέρα τις ανακοινώσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για να υποδεχτούν τις πελάτισσες, οι οποίες ήδη ζητούν ραντεβού για περιποίηση των μαλλιών τους.

Μάλιστα οι λίστες αναμονής ολοένα και μακραίνουν στις κλειστές επιχειρήσεις.

«Θέλουμε να έρθουν οι πελάτισσες να τους φτιάξουμε πρώτα τη διάθεση και μετά τα μαλλιά, γιατί καταλαβαίνουμε ότι το έχουν απόλυτη ανάγκη», λέει στο iefimerida ο Γιώργος Σφακιανάκης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίων στη Γλυφάδα, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία. Για τα μέτρα ασφαλείας, όπως επισημαίνει, περιμένει τις συντεταγμένες από την πολιτεία. «Υπάρχουν οι πληροφορίες ότι θα ανοίξουμε στις 4 Μαΐου, αλλά ακόμα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Περιμένουμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το αν θα δεχόμαστε πελάτες με βάση τα τετραγωνικά των καταστημάτων ή την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε με βάρδιες 7:00 το πρωί με 11:00 το βράδυ ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος των ραντεβού».

Απολύμανση, κενές θέσεις και το θέμα με τις μάσκες:

Με μια κενή καρέκλα ανάμεσα σε δύο πελάτες σχεδιάζει να εργαστεί ο Γρηγόρης Σαββάνης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στου Ζωγράφου. «Έχουμε κάνει απολύμανση στο κομμωτήριο, ενώ πριν κλείσουμε φορούσαμε ήδη μάσκες και γάντια λόγω του κορωνοϊού. Το σωματείο “Ερμής” στέλνει κάποια e-mail με γενικές οδηγίες, αλλά δεν έχουμε ενημέρωση από κάποιον επίσημο φορέα. Εμείς σχεδιάζουμε να αφήνουμε μια καρέκλα κενή ώστε να υπάρχει απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πελατών», σημειώνει ο κ. Σαββάνης.

Το πρακτικό πρόβλημα στη χρήση μασκών από τους πελάτες επισημαίνει ο Ανδρέας Γεωργίου, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στον Άγιο Δημήτριο. «Αν μια πελάτισσα φοράει μάσκα, δεν μπορώ να την κουρέψω ή να της βάψω τα μαλλιά. Εμείς εννοείται ότι θα φοράμε μάσκα, θα απολυμαίνουμε ό,τι χρησιμοποιούμε σε κάθε ραντεβού και θα έχουμε αντισηπτικά σε πάγκο. Περιμένουμε ωστόσο και οδηγίες για τα άτομα που θα δεχόμαστε ώστε να είμαστε ασφαλείς και εμείς και οι πελάτες», λέει ο κ. Γεωργίου.

Το σωματείο κουρέων-κομμωτών Αττικής «Ο Ερμής» είχε στείλει από τον Μάρτιο στα μέλη του e-mail με το οποίο συνιστούσε ελεγχόμενα ραντεβού και χρήση αντισηπτικών.

Όπως επισημαίνουν οι κομμωτές, δεν υπάρχει ενιαίο σωματείο για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές. «Μέχρι τώρα είναι όλα στον αέρα. Δεν ξέρουμε σίγουρα πότε θα ανοίξουμε, ούτε ποιο θα είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας. Υπάρχουν κάποια σωματεία που διαφωνούν μεταξύ τους και δεν υπάρχει κοινή γραμμή, γι’ αυτό περιμένουμε τι θα πει το υπουργείο», λέει ο Νέστορας Βαρσάμης, κομμωτής στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι «όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη δουλειά μας θα προστατεύσουμε τους πελάτες μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το πρόβλημα είναι οι κομμώτριες με τα βαλιτσάκια που πηγαίνουν ανεξέλεγκτα στα σπίτια. Εκεί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τηρούνται οι κανόνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments