Πολιτική

Τσιάρας Βουλή: Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Τσιάρας Βουλή: Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Τσιάρας Βουλή: Ο κ. Τσιάρας εξήγησε πως «Τα υποθηκοφυλακεία ανοίγουν ως πρώτο βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Αυτό συμπαρασύρει και την λειτουργία ειρηνοδικείων κλπ. Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών».

Τσιάρας Βουλή: «Δεν υπάρχει ζήτημα έναρξης πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια της Βουλής διαψεύδοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τις δικαστικές αίθουσες κρύβει την επιδίωξη για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Τσιάρας εξήγησε πως «Τα υποθηκοφυλακεία ανοίγουν ως πρώτο βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Αυτό συμπαρασύρει και την λειτουργία ειρηνοδικείων κλπ. Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών» ενώ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας». Παράλληλα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει την άρση του καθεστώτος προστασίας από 1.1.2020 και πως η κυβέρνηση της ΝΔ επέκτεινε την προστασία έως το τέλος Απριλίου.

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

Υπενθυμίζεται πως στις 21 Απριλίου ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως από τη Δικαιοσύνη θα γίνει συμβολικά η αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, προαναγγέλλοντας σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό με άνοιγμα, στις 27 Απριλίου, των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων, για συγκεκριμένες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, ωστόσο ακόμα δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή και επανέλαβε πως θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη.

«Πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση που και πάλι καλούμαστε να λύσουμε όλοι μαζί», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η αρχή μπορεί της επιστροφής στην κανονικότητα μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments