Τεχνολογία

Λάθη που κάνουμε όλοι με τα laptop μας στην καραντίνα και τα καταστρέφουμε

Λάθη που κάνουμε όλοι με τα laptop μας στην καραντίνα και τα καταστρέφουμε
Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πολύ στη χρήση των laptops για να μην τα κατασρέψουμε.

Για πολλούς, η εργασία από το σπίτι δεν είναι μία νέα πραγματικότητα – και ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες – αφού εδώ και χρόνια μεγάλο κομμάτι της δουλειάς τους μπορούσε να γίνει και τελικά γινόταν μακριά από τον φυσικό χώρο εργασίας.  Για όσους, όμως, καλούνται να δουλέψουν εξ αποστάσεως για πρώτη φορά, η νέα αυτή συνθήκη αποδεικνύεται πρωτόγνωρη και μερικές φορές δύσκολη, ειδικά αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος ή τα κατάλληλα εργαλεία. Στην κορυφή της λίστας με τα απαραίτητα, βρίσκεται, φυσικά, το laptop. Ένας φορητός υπολογιστής έχει την μεγάλη ευελιξία που του προσφέρει η ιδιότητά του – το ότι μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε. Ωστόσο πολλοί από εμάς κάνουμε, εν αγνοία μας, λάθη που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον φορητό υπολογιστή με φυσικό επακόλουθο την καταστροφή του.

Δείτε τα λάθη που κάνουμε όλοι και προκαλούν πολύ μεγάλη ζημιά στον φορητό μας υπολογιστή:
  • Μη χρησιμοποείτε τον φορητό υπολογιστή δίπλα στο κατοικίδιό σας

Ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένη μπορεί να φαίνεται η γάτα σας, όταν κάθεται άνετα δίπλα στο φορητό υπολογιστή, μην ενθαρρύνετε τέτοιες συνήθειες των κατοικίδιων ζώων. Και πόσο μάλλον να αφήνετε τη γάτα σας να κάθεται πάνω στη συσκευή. Τα κατοικίδια ζώα έλκονται από τη ζέστη του φορητού υπολογιστή, αλλά το τρίχωμά τους μπορεί να εισέλθει στις οπές εξαερισμού ή να φράξει τους εσωτερικούς ανεμιστήρες. Εντέλει, αυτό θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και υποβάθμιση της συσκευής σας.

  • Μην κρατάτε τον φορητό υπολογιστή συνεχώς φορτισμένο

Από τεχνική άποψη, δεν μπορείτε να φορτίσετε υπερβολικά τη μπαταρία, επειδή οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αλλά ο ελεγκτής, ο οποίος προστατεύει την μπαταρία από υπερβολική φόρτιση, μπορεί να υποβαθμιστεί και μια υπερβολική φόρτιση θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και καταστροφή της μπαταρίας.

  • Μην κρατάτε τον φορητό υπολογιστή στα πόδια σας και μην τον ακουμπάτε πάνω σε μαξιλάρι

Αν και το όνομα του φορητού υπολογιστή προέρχεται από τη λέξη «lap» (στα Αγγλικά σημαίνει γόνατα ή αγκαλιά), κρατώντας το στα πόδια, του προκαλείτε μεγάλη ζημιά. Αυτό εμποδίζει τις οπές εξαερισμού και οδηγεί σε υπερθέρμανση και τελικά σε καταστροφή του.

  • Μην κρατάτε τον φορητό σας υπολογιστή ενεργοποιημένο όλη την ώρα

Αν εργάζεστε με το laptop μερικές ώρες την ημέρα, μην το κρατάτε πάντα ενεργοποιημένο. Κατά τη διάρκεια της συνεχούς εργασίας, ο σκληρός δίσκος και το σύστημα ψύξης είναι τα πρώτα που παθαίνουν βλάβες. Αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, απλά βάλτε την σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φορητού σας υπολογιστή, ωστόσο αν δείτε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να επισκεφθείτε ειδικό ή να το στείλετε για επισκευή αν δεν μπορείτε να μετακινηθείτε λόγω της καραντίνας:

  • Αργή λειτουργία του σκληρού δίσκου ή βγάζει κάποιο θόρυβο.
  • Ο φορητός υπολογιστής άρχισε να λειτουργεί πολύ πιο αργά, μπορεί να «κρεμάσει» χωρίς λόγο (για παράδειγμα, κατά την ανάγνωση ενός κειμένου).
  • Ο θόρυβος του ανεμιστήρα έγινε πιο δυνατός.
  • Υπήρχαν ήχοι όταν ενεργοποιήσατε το φορητό υπολογιστή, που προηγουμένως δεν υπήρχαν.
  • Ο φορητός υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση μόνος του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments