Τεχνολογία

Έρχεται πολύ μεγάλη αλλαγή στο Viber

Έρχεται πολύ μεγάλη αλλαγή στο Viber
Το Viber ανακοίνωσε αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα στις κανονικές συνομιλίες.

Η Rakuten Viber ανακοίνωσε ότι σύντομα θα φέρει σε όλες τις συνομιλίες τη λειτουργία «αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων». Μέχρι πρόσφατα η λειτουργία ήταν διαθέσιμη μόνο στις μυστικές συνομιλίες, αλλά σύντομα κάθε χρήστης θα μπορεί να βάζει χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής που θα ξεκινά αυτόματα μόλις ο παραλήπτης δει το μήνυμα (κείμενο, φωτογραφία, βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο τύπο αρχείου). Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να κρατά για μερικά δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες ή ακόμη και μέρες. Τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα σε κάθε συνομιλία 1-προς-1 θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση του Viber ως της πιο ασφαλούς εφαρμογής μηνυμάτων στον κόσμο.

Για να δημιουργήσει ένα αυτοκαταστρεφόμενο μήνυμα ένας χρήστης, θα πρέπει: • Να πατήσει στο εικονίδιο του χρονοδιακόπτη στο κάτω μέρος της συνομιλίας και να επιλέξει την περίοδο μέχρι να εξαφανιστεί το μήνυμα. • Να γράψει και να στείλει το μήνυμα στον παραλήπτη.

Το Viber είναι μια εφαρμογή για απευθείας μηνύματα για smartphones και tablets που αναπτύχθηκε από την Viber Media. Εκτός από την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα πολυμέσων ήχου. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Apple iOS, Android, BlackBerry OS, το Nokia Series 40, Symbian, Bada, Windows Phone, Mac OS και τα Microsoft Windows. Το  Viber λειτουργεί και στα δύο δίκτυα 3G / 4G και Wi-Fi.  Από τον Φεβρουάριο του 2014, το Viber είχε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα από 280 εκατομμύρια παγκόσμια εγγεγραμμένους χρήστες.

Το Viber ιδρύθηκε από τέσσερις ισραηλινούς εταίρους: Ταλμών Marco, Ιγκόρ Megzinik, Σάνη Maroli και Ofer Smocha, με τον Marco ως Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το Viber αρχικά ξεκίνησε για το iPhone στις 2 Δεκεμβρίου, 2010, σε άμεσο ανταγωνισμό με το Skype. Μία προ-έκδοση για το Android περιορίζονταν σε 50.000 χρήστες εμφανίστηκε Μάιο του 2011, μια απεριόριστη έκδοση κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου, 2012. Το Viber για συσκευές BlackBerry και Windows ξεκίνησε στις 8 Μαΐου, 2012.

Αρχικά, φωνητική κλήση ήταν διαθέσιμη μόνο για εφαρμογές iPhone και Android, με την υπόσχεση ότι θα προστεθεί στις επερχόμενες εκδόσεις για Bada, Symbian και Windows εφαρμογές  τηλεφώνου, χωρίς να αναφέρει ούτε Series 40 ή BlackBerry OS. Ο περιορισμός φαίνεται να βρίσκεται στον πυρήνα του Blackberry OS και Series 40, που δεν έχουν εύκολη υποστήριξη για εφαρμογές VoIP. Στις 13 Φεβρουαρίου, το 2014, η Rakuten ανακοίνωσε ότι απέκτησε  το Viber για $ 900 εκατομμύρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments