Οικονομία

Υeka: Ξεκίνησε η δεύτερη πληρωμή για τα 800 ευρώ

Υeka: Ξεκίνησε η δεύτερη πληρωμή για τα 800 ευρώ
Υeka: Από σήμερα ξεκινά η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή. Αναλυτικά ποιοι πληρώνονται κατά τον τρίτο και τελευταίο κύκλο αιτήσεων.

Υeka: Από σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινά η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται το ποσό να έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

 Αναλυτικά ποιοι πληρώνονται σήμερα:

  • Οι μισθωτοί σε αναστολή που υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr από τις 11 Απριλίου έως τις 20 Απριλίου
  • Οι μισθωτοί που είχαν ξεκινήσει  να υποβάλλουν μεν νωρίτερα αίτηση αλλά αυτή δεν είχε υποβληθεί οριστικά ή είχαν προβλήματα με την καταχώριση του ΙΒΑΝ ή άλλα προβλήματα και δεν πρόλαβαν τις διορθώσεις του πρώτου τριημέρου 11-13 Απριλίου. Υπενθυμίζεται πως πάνω από 1.000 δικαιούχοι είχαν καταχωρίσει λάθος τον αριθμό ΙΒΑΝ στο πρώτο κύμα των αιτήσεων.

Παράλληλα συνεχίζεται το τρίτο και τελευταίο κύμα αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους τελευταία στιγμή, ή οι ίδιοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση επειδή αντιμετώπισαν προβλήματα με το IBAN, τον αριθμό πρωτοκόλλου ή άλλα ζητήματα.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Πέμπτη 30 Απριλίου με την ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου κύκλου των αιτήσεων

Στην πληρωμή αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη προσδοκούν να πληρωθούν και ορισμένοι εργαζόμενοι σε αναστολή, που ενώ υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους κανονικά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου δεν είδαν τα 800 ευρώ στους λογαριασμούς τους. Σε συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα έχουν φτάσει τέτοιες μαρτυρίες μισθωτών, οι οποίοι ενώ φαίνεται να ολοκλήρωσαν κανονικά την διαδικασία δεν έλαβαν τα 800 ευρώ πριν το Πάσχα όπως ανέμεναν.

Συνολικά 577.002 επιχειρήσεις δήλωσαν στο σύστημα «Εργάνη» 870.510 εργαζόμενούς τους σε αναστολή

  • Υπενθυμίζεται πως η τρίτη και τελευταία πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 8 Μαΐου για όσους κάνουν δήλωση στο supportemployees.yeka.gr από 21 έως 30 Απριλίου.
  • Το τριήμερο 1-3 Μαΐου το σύστημα θα είναι ανοιχτό στις τελευταίες διορθώσεις από πλευράς εργαζομένων και εργοδοτών.
  • Εκτός από τους εργαζόμενους σε αναστολή, δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr  ρέπει να κάνουν και όσοι άνεργοι απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου από τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν ή έκλεισαν με κρατική εντολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments