Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 137 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 90χρονος στο Πανεπιστημιακό του Ρίου

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 137 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 90χρονος στο Πανεπιστημιακό του Ρίου
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλο ένα θύμα της πανδημίας προστέθηκε στην μακάβρια λίστα, καθώς πριν από λίγες ώρες ξεψύχησε 90χρονος που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένα ακόμη θύμα του νέου κορωνοϊού προστέθηκε στη μακάβρια λίστα αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην Ελλάδα, στους 137. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, για έναν 90χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το απόγευμα της Δευτέρας, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.534, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 580 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.228 (49%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

43 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89.% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα συμπτώματα του κορωνοϊού σύμφωνα με τον ΠΟΥ

  • πυρετός
  • βήχας
  • λαχάνιασμα και δυσκολία στην αναπνοή
  • κρυάδες και ρίγος
  • μυαλγίες
  • κεφαλαλγία
  • πονόλαιμος
  • ξαφνική απώλεια διαταραχής γεύσης και όσφρησης

«Η Επιτροπή αποφάσισε να γίνεται χρήση μασκών σε πολυσύχναστους χώρους όπως παντοπωλεία, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής» για προσωπικό αλλά και εργαζομένους. «Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν μπορεί να γίνει μέσο ως ψεύτικη ασφάλεια, πρέπει να τηρείται η υγιεινή των χεριών και οι κανόνες όταν την βγάζουμε» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments