Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Παράταση της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό έως τις 14 Ιουνίου

Γερμανία κορωνοϊός: Παράταση της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό έως τις 14 Ιουνίου
Γερμανία κορωνοϊός: Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό λόγω του φονικού ιού έως τις 14 Ιουνίου.

Γερμανία κορωνοϊός:  Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει τουλάχιστον ως τις 14 Ιουνίου την αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί τους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό τουλάχιστον μέχρι τότε. Η απόφαση αυτή έχει εγκριθεί ήδη και από το υπουργικό συμβούλιο.

Η αιτιολογία της παράτασης σχετίζεται με το ότι εξακολουθούν να ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο αυστηροί περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές και στην είσοδο σε άλλες χώρες αλλά και αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με την καραντίνα. Η συγκεκριμένη οδηγία δεν απαγορεύει σε κανένα Γερμανό να ταξιδέψει στο εξωτερικό εφόσον αυτός το θελήσει και έχει την ευκαιρία.

Όμως η οδηγία έχει κάποιες πρακτικές συνέπειες:

  • Μια από αυτές είναι ότι το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να καταβάλει προσπάθειες για να οργανώσει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών από το εξωτερικό στη Γερμανία, όπως στο παρελθόν.
  • Δύο άλλες συνέπειες που προκύπτουν από την οδηγία αφορούν άμεσα τον ελληνικό τουρισμό. Η πρώτη είναι ότι μπορούν να ακυρωθούν χωρίς κόστος για τον πελάτη αεροπορικές πτήσεις και κρατήσεις για τουριστικά καταλύματα στο εξωτερικό που αφορούν το διάστημα μέχρι και τις 14 Ιουνίου. Και η δεύτερη συνέπεια είναι ότι όλοι οι τουριστικοί πράκτορες ακολουθούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες, με άλλα λόγια, δεν προσφέρουν ταξίδια για το διάστημα που ισχύει η προειδοποίηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, η Γερμανία θα αποφασίσει «μετά από συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές χώρες και με τους τουριστικούς προορισμούς» για την κατάσταση που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι. «Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών – ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα», τονίζει ο γερμανός ΥΠΕΞ. «Αν ισχύει μια απαγόρευση της κυκλοφορίας και εισόδου στη χώρα, τότε το θέμα έχει λήξει, τότε δεν μπορεί να πάει κανείς για διακοπές εκεί» σημειώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments