Πολιτική

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων
Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα και συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Η κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του διαγγέλματος του έκανε γνωστή τη δεύτερη φάση του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Μαΐου τονίζοντας πως η χώρα μπαίνει σταδιακά στην νέα καθημερινότητα.

Με τη σειρά του σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκλογών στη σκέψη του Πρωθυπουργού. Υπενθύμισε πως «ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει για να μην έχουμε πισωγύρισμα. Χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας». Ακόμη προειδοποίησε ότι «θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό. Στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα».

Τα πρόστιμα θα αφορούν τους καταστηματάρχες και τους πολίτες για τις μάσκες όπου είναι υποχρεωτικές ή τις αποστάσεις των τραπεζιών. Αναφέρθηκε ακόμη στο ΕΣΥ επισημαίνοντας ότι «έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις και έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις. Από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ. Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ».

Για τα εργασιακά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «από 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, αλλά είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού. Είχαμε πόρους για Μάρτιο-Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments