Ελλάδα

8 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα [infographic] – 2.620 συνολικά – 143 νεκροί

8 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα [infographic] – 2.620 συνολικά – 143 νεκροί
8 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 8, ενώ συνολικά 2.620 συμπολίτες μας έχουν προσβληθεί από τον ιό και 143 έχουν καταλήξει σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση.

8 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Νέα κρούσματα του κορωνοιού κατέγραψε η χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, αλλά και  τρεις νέους θανάτους εξαιτίας του φονικού ιού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά  τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 8 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 2.620. Ακόμη, οι νεκροί ανήλθαν στους 143 καθώς σήμερα καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι. Όπως θα δείτε τ α παραπάνω στοιχεία φαίνονται και στο infographic που ακολουθεί.

Ακόμη, 37 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι στα 67 έτη, ενώ από αυτά οι 8 είναι γυναίκες. Επίσης, 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί συνολικά 78.207 δείγματα.

Στους 143 τα θύματα από τον φονικό ιό στην Ελλάδα

Ακόμη τρία θύματα από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών στους 143. Ο λόγος για τρεις άνδρες οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον ιό και δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Ο πρώτος ήταν ένας 57χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και κατέληξε τα ξημερώματα.

Εκτός του 57χρονου, ένας 88χρονος, καθώς και ένας 83χρονος έφυγαν επίσης από τη ζωή στο νοσοκομείο . Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις άνδρες είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, γεγονός που επιδείνωσε την υγεία τους. Χθες, σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας δεν υπήρξε κανένας θάνατος, ωστόσο σήμερα μέσα σε λίγες ώρες τρία άτομα εξέπνευσαν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πού και για ποιους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στα εξής μέρη:

Για τους πολίτες:

  • Στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • στα ταξί
  • στα ασανσέρ
  • στα νοσοκομεία
  • στα ιατρεία
  • στα διαγνωστικά κέντρα

Για τους εργαζόμενους:

  • Στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί,
  • στα σούπερ μαρκετ και καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, στα νοσοκομεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα. Να μην πιστεύουν κάποιοι ότι από τη Δευτέρα τελειώσαμε με τον κορωνοϊό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Θα πρέπει να τηρούμε πιστά τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα, ζούμε πρωτόγνωρες και ευμετάβλητες καταστάσεις», πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments