Αθλητισμός

Open US: Κανονικά και με θεατές η διεξαγωγή του τουρνουά τένις

Open US: Κανονικά και με θεατές η διεξαγωγή του τουρνουά τένις
Open US: Κανονικά η διεξαγωγή του τουρνουά τον Σεπτέμβριο, και με την παρουσία φιλάθλων, στις ημερομηνίες που θα προβλεφθεί.

Open US: Το αμερικάνικό Open, αναμένεται  να διεξαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2020 και με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση οι διοργανωτές προγραμματίζουν κανονικά τη διεξαγωγή του τουρνουά στις ημερομηνίες που θα προβλεφθεί, ενδεχομένως στις 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Παρόλα αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνιών αλλά και έδρα στην οποία θα διεξαχθεί το τουρνουά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης:

“Η USTA έχει στόχο να διοργανώσει το US Open 2020 στη Νέα Υόρκη, στις ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί. Μάλιστα, παραμένει η πρόθεσή μας να γίνει το τουρνουά με την παρουσία φιλάθλων. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι βιώνουμε μια εποχή αβεβαιότητας και το πλαίσιο διαμορφώνεται ανάλογα τις εξελίξεις με την πανδημία του Covid-19 και έτσι διατηρούμε και ένα σενάριο διεξαγωγής της διοργάνωσης χωρίς φιλάθλους.

“Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ερευνούμε κάθε σενάριο για τη διεξαγωγή του US Open ακόμα και την προοπτική να αλλάξει τοποθεσία ή ημερομηνία, αν και τη δεδομένη στιγμή αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. “Βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται στη διοργάνωση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της Νέας Υόρκης και πραγματοποιούμε εβδομαδιαία meeting με τον ιατρικό μας σύμβουλο για όλα τα ενδεχόμενα και τις εξελίξεις.

“Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μας είναι να έχει παρθεί τελική απόφαση για το US Open, στα μέσα Ιουνίου. Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το περσινό US Open:

Tι είναι το US Open;

Το US Open είναι ένα από τα τέσσερα συνολικά τουρνουά Γκραν Σλαμ στην αντισφαίριση, το τελευταίο χρονικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το οποίο διοργανώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Tennis Association – USTA).  Aποτελεί εξέλιξη της παλαιότερης διοργάνωσης του Εθνικού Πρωταθλήματος Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. National Championship), το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά το 1881.

Το 1968 απέκτησε το χαρακτήρα του ανοιχτού πρωταθλήματος (open), επιτρέπει δηλαδή τη συμμετοχή σε κοινή διοργάνωση τόσο επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών αθλητών.

Το τουρνουά διεξάγεται στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκεί δύο εβδομάδες. Περιλαμβάνει 5 κύρια πρωταθλήματα (απλά ανδρών και γυναικών και διπλά ανδρών, γυναικών και μικτών ζευγαριών) καθώς και έναν αριθμό επιμέρους πρωταθλημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments