Ελλάδα

Τουρκικές υπερπτήσεις: Μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Τουρκικές υπερπτήσεις: Μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Τουρκικές υπερπτήσεις: Δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τουρκικές υπερπτήσεις: Το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2020, σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέα πρόκληση στα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ η πρόκληση σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες.

Ειδικότερα, τα τουρκικά μαχητικά στις 11:38 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στα 3500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες παρενοχλώντας το ελικόπτερο, που μετέφερε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λίγο μετά την απογείωση του από το νησί . Στην συνέχεια, στις 11:58, το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι στα 1700 πόδια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια σε Οινούσσες, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αποτελεί συχνό φαινόμενο. Υπενθυμίζεται ότι και τη Μεγάλη Τετάρτη, τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν ξανά πάνω από ελληνικά νησιά, μετά τις μεσημεριανές πτήσεις τους πάνω από τις ανατολικές ακτές της Σάμου, τους Αρκιούς, τη Γρυλούσα, τους Λειψούς, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Συγκεκριμένα, τρία τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά, στα 25.000 πόδια, στις 15.13.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments