Πως Να

Πως βρίσκω το ΑΜΑ

Πως βρίσκω το ΑΜΑ
Ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να ανατρέξει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.atlas.gov.gr για να δει τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου.

Kαθώς η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχό μας, και πλέον πολλές από τις δημόσιες υπηρεσίες μπορούμε να τις βρούμε εύκολα και γρήγορα από την οθόνη του υπολογιστή μας, το ίδιο συμβαίνει και με τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου. Έτσι, κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το ασφαλιστικό βιογραφικό του (όπου αναφέρεται Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) και ο χρόνος ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει). Η πρόσβαση στο σύστημα είναι απλή και γίνεται με τους παρακάτω  δύο τρόπους:

  • Mε τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΑΑΔΕ
  • Mε τη χρήση κωδικών eIDAS

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση ο ασφαλισμένος απαιτείται να γνωρίζει το ΑΜΚΑ του, που  μας οδηγεί στο ασφαλιστικό βιογραφικό Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης ΑΤΛΑΣ.

Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) των δημοσίων υπαλλήλων του πρώην ΟΠΑΔ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά την κατάργηση των οργανισμών ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ υπάγονται πλέον στο ΙΚΑ / Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ. Με την ένταξή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΙΚΑ τους αποδόθηκε αυτόματα Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τον οποίο και πρέπει να γνωρίζουν

Η ενημέρωση γίνεται, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ, είτε με τον παραπάνω τρόπο μέσω του ΑΤΛΑΣ, είτε ως εξής: Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ– ΕΤΑΜ για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments