Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών για Οινούσσες: Απαράδεκτο περιστατικό – Η Τουρκία πρέπει να να έρθει στον 21ο αιώνα

Υπουργείο Εξωτερικών για Οινούσσες: Απαράδεκτο περιστατικό – Η Τουρκία πρέπει να να έρθει στον 21ο αιώνα
Υπουργείο Εξωτερικών για Οινούσσες: Το Ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την προκλητική στάση της Τουρκίας καλώντας την να συμμορφωθεί με τις συνθήκες του 21ου αιώνα.

Υπουργείο Εξωτερικών για Οινούσσες:Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τη σημερινή προκλητική παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κ. Φλώρο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή του περιστατικό πάνω από τις Οινούσσες.

Πρόκειται για ακόμη μια απαράδεκτη τουρκική ενέργεια. Μια ενέργεια που επιβεβαιώνει για μια εισέτι φορά τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιμένοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις των διεθνών σχέσεων καθώς και σε μια αδιέξοδη παραβατικότητα, τονίζει η ανακοίνωση  “Την καλούμε να εισέλθει στον 21ο αιώνα. Nα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας, σεβόμενη και όχι παραβιάζοντας συστηματικά το διεθνές δίκαιο.” καταλήγει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2020, σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέα πρόκληση στα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ η πρόκληση σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες.

Ειδικότερα, τα τουρκικά μαχητικά στις 11:38 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στα 3500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες παρενοχλώντας το ελικόπτερο, που μετέφερε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λίγο μετά την απογείωση του από το νησί . Στην συνέχεια, στις 11:58, το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι στα 1700 πόδια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια σε Οινούσσες, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments