Ελλάδα

Μέσα Μεταφοράς: Άρση μέτρων με μάσκα και ελέγχους

Μέσα Μεταφοράς: Άρση μέτρων με μάσκα και ελέγχους
Μέσα Μεταφοράς: Νέα "κανονικότητα" από σήμερα για τη χώρα μας, με τα Μέσα Μεταφοράς να έχουν τον πρώτο λόγο.

Μέσα Μεταφοράς: Το τέλος της καραντίνας ύστερα από σχεδόν δύο μήνες ήρθε και βάζει την κοινωνία σε μια νέα “κανονικότητα” που περιλαμβάνει σταδιακή άρση των μέτρων. Από σήμερα στις έξι το πρωί σταμάτησε να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι πολίτες δεν χρειάζονται πια sms ή έντυπο για τις μετακινήσεις τους. Παράλληλα, πρόκειται να ανοίξουν ορισμένα καταστήματα, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα προσωπικής υγιεινής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός των άλλων παρουσιάζουν και τα Μέσα Μεταφοράς:

Από το πρωί ο κόσμος που μετακινείται τηρεί τις νέες εντολές και φορά τη μάσκα. Η επιβατική κίνηση είναι λίγο πιο αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αλλά και πάλι είναι πολύ χαμηλή. Στους συρμούς δεν είναι όλες οι θέσεις διαθέσιμες και έχει τοποθετηθεί κόκκινη κορδέλα σε όσες απαγορεύεται η χρήση τους.

Η μάσκα σημειώνεται πως από σήμερα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, στα ταξί, στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό. Η μη τήρηση του μέτρου αυτού επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ. Για τις μετακινήσεις, τέλος, σημειώνεται ότι στην Αττική είναι ελεύθερες εντός λεκανοπεδίου αλλά εντός περιφερειακής ενότητας. Για παράδειγμα δεν μπορεί ένας κάτοικος της Αθήνας να πάει στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το επιβατικό κοινό καθώς και από την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments