Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Εμπαιγμός οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού

Αλέξης Χαρίτσης: Εμπαιγμός οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού
Αλέξης Χαρίτσης: "Εμπαιγμό για τους ανθρώπους του πολιτισμού" χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τις σημερινές εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπρόσωπου.

Αλέξης Χαρίτσης: “Τα πενιχρά μέτρα που ανακοίνωσε αφορούν λίγους και αποκλείουν πολλούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους, οργανισμούς και επιχειρήσεις του πολιτισμού, της δημιουργικής οικονομίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση. Όπως σημειώνει, “η κυβέρνηση έρχεται όλο και περισσότερο αντιμέτωπη με τις επιλογές της”, καθώς “στον προϋπολογισμό του 2020 περιέκοψε από τον πολιτισμό 14 εκατομμύρια ευρώ (335 εκατ. έναντι 349 εκατ. το 2019).

Τώρα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναγγέλλοντας ‘επιπλέον’ 15 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό για όποιον ξέρει αριθμητική δεν συνιστά ‘αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό’. Αμήχανη και υποκριτική στάση φανερώνει”, προσθέτει. “Εντέλει, οι σημερινές αποσπασματικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από την απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κατευνάσει τη θύελλα των αντιδράσεων και το κίνημα #SupportArtWorkers που ξέσπασαν μετά το διάγγελμά του.

Ένα διάγγελμα από το οποίο έλαμψαν δια της απουσίας τους ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του”, τόνιζει στη συνέχεια της δήλωσής του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αναφέρεται στο σχέδιο “πέντε αξόνων για την ουσιαστική στήριξη του πολιτισμού και των ανθρώπων του” που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ “από την πρώτη στιγμή”.

Πρόκειται για “πρόταση που καλύπτει το σύνολο των εργαζόμενων του πολιτισμού και συνδέεται με μια ευρύτερη αντίληψη για τη σημασία της πολιτιστικής δημιουργίας στην εποχή μας”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος, και καταλήγει με έκκληση προς την κυβέρνηση “να σταματήσει να αντιμετωπίζει τον πολιτισμό ως μια πολυτέλεια”. “Την καλούμε κυρίως να καταλάβει, ότι η προστασία των εργαζόμενων – κάθε κλάδου – δεν είναι περιττό βάρος. Είναι μέτρο διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και προϋπόθεση για την έξοδο της κοινωνίας μας από τη δίνη της οικονομικής ύφεσης”, επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments