Ελλάδα

Σε αυτές τις παραλίες στην Αττική μπορείς να κάνεις μπάνιο ολομόναχος σε καιρό πανδημίας

Σε αυτές τις παραλίες στην Αττική μπορείς να κάνεις μπάνιο ολομόναχος σε καιρό πανδημίας
Είναι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα "ελεύθερο" μπάνιο.

Μύρισε καλοκαίρι παρά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού και οι περισσότεροι σκέφτονται πως θα απολαύσουν ένα μπάνιο στη θάλασσα τώρα που και η κυβέρνηση έδωσε το “πράσινο” φως για αυτή την δραστηριότητα μετά την καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Οι οργανωμένες παραλίες ακόμη είναι κλειστές ως ένα από τα μέτρα που ισχύουν ακόμη για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο υπάρχουν παραλίες ανοργάνωτες που βρίσκονται στην Αττική και είναι έτοιμες να σε υποδεχτούν για να απολαύσεις το μπάνιο σου ολομόναχος σε καιρό πανδημίας.

Βούλα

Λίγο πριν το Riviera Coast υπάρχει μια παραλία για να γίνει η καθημερινή σου επιλογή, εν μέσω πανδημίας. Έχει εύκολη πρόσβαση ακόμη και με το τραμ αν δεν θες να πάρεις το δικό σου μεταφορικό μέσο, ενώ η παραλία είναι με άμμο. Εκεί θα χρειαστείς πετσέτα, ομπρέλα καρεκλάκια και σνακ μιας και δεν είναι οργανωμένη. Βρίσκεται απέναντο από το νησάκι της Υδρούσας.

Μεγάλο Καβούρι

Μετά την Βούλα στρίβεις δεξιά για να συνεχίσεις τον παραλιακό δρόμο. Λίγα μέτρα πιο κάτω θα δεις τις πρώτες ξαπλώστρες απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο Divani και το ιστορικό εστιατόριο Γαρμπή, προσπερνάς αυτή την παραλία και συνεχίζεις τον δρόμο σου όπου θα πέσεις πάνω στο Μεγάλο Καβούρι. Μέσα στην θάλασσα θα παραηρήσεις τον μεγάλο βράχο όπου τα απογεύματα συνήθως όλο και περισσότεροι νέοι κυρίως περιμένουν να φωτογραφηθούν με φόντο τον βράχο και το ηλιοβσίλεμα. Αν θες μπορείς να πας και λίγο πιο πέρα όπου υπάρχει ακόμη μια μικρή παραλία η Νηρηίδες.

Λιμανάκι Βουλιαγμένης

Πριν την μεγάλη κούρβα της Βουλιαγμένης υπάρχει μια παραλία για λίγους. Γιατί οι περισσότεροι προτιμούν παραλία με άμμο ενώ εδώ έχουμε κρυστάλλινα νερά και βράχια. Εκεί θα βρεις και ένα από τα πιο θρυλικά beach bar της Αττικής. Το μπαράκι του Λευτέρη άνοιξε πριν από 47 χρόνια και έγινε το hot spot του καλοκαιριού.

Παραλία Αλθέα ή Σκαλάκια

Μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στο 176ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου, κόβεις ταχύτητα και έχεις το νου σου για την πινακίδα «Οικισμός Αλθέα», στρίβεις και μετά από λίγο παρκάρεις. Εκεί υπάρχουν κάποια σκαλάκια που σε οδηγούν σε έναν μικρό παράδεισο. Ένας μικρός κολπίσκος με αμμουδιά και καθαρά νερά.

Όαση στο 38ο χλμ

Μετά την Αγία Μαρίνα στο 38ο χιλιόμετρο υπάρχει μια παραλία που πήρε το όνομα ΟΑΣΗ από το beach bar που υπάρχει.

Παλαιά Φώκαια

Λίγο μετά τον οικισμό της Παλαιάς Φώκαιας υπάρχει μια μικρή παραλία με τα αρμυρίκια της, την αμμουδιά της και τα καθαρά νερά της. Εκεί συχνάζουν κυρίως οικογένειες που έχουν και τα σπίτια τους στην περιοχή.

Θυμάρι

Φθάνοντας στο 55ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου βρίσκεσαι στο Θυμαρι. Εκεί υπάρχει η παραλία με το ψιλό χαλίκι και τα καθαρά νερά. Θα πρέπει να έχεις μαζί σου κάτι για να τσιμπήσεις ή μπορεί να πεταχτείς στα πολύ κοντινά μαγαζάκια.

Χάρακας

Η παραλία του Χάρακα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική και σχετικά κοντινή παραλία. Κατευθύνεσαι προς το Σούνιο και μόλις φθάσεις στα όρια του δήμου Λαυρίου αναζητάς την ταμπέλα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» και κάπου εκεί σταματάς. Η παραλία είναι μεγάλη και διαθέτει ψιλή άμμο και καθαρά νερά.

Παραλία Λεγραινά

Βρίσκεται λίγο μετά το Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου και αποτελεί μία από τις πιο όμορφες της Αττικής.

ΚΑΠΕ

Το γνωστό μυστικό της Αθήνας βρίσκεται λίγο πριν φτάσεις στα Λεγραινά, όπου υπάρχει μια πινακίδα στην οποία αναγράφει “ΚΑΠΕ”. Ακολουθείς τον δρόμο και φτάνεις σε έναν μικρόο παράδεισο. Παίρνεις τον εξοπλισμό σου και κατεβαίνεις τα σκαλάκια. Αν φτάσεις και έχεικόσμο πήγαινε στα αριστερά της παραλίας όπως κοιτάς την θάλασσα. Θα περπατήσεις με τα πράγματα στα χέρια μέσα και θα ανακαλύψεις μια δεύτερη, μικρότερη αλλά εξίσου αμμουδερή, ερημική, μικρή παραλία.

Παραλίες Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι

Το όνομά της προέρχεται από την αρβανίτικη λέξη “πούσι” που σημαίνει πηγάδι, δηλαδή Βρωμοπήγαδο, επίσης, θα ακούσεις να αναφέρεται και ως Καλοπήγαδο. Δεν είναι όμως το όνομα που κάνει αυτήν την παραλία ξεχωριστή, αλλά η αμμουδερή της πλαζ και τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της! Θα την βρεις στον ομώνυμο οικισμό, σε απόσταση 53 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 12 Ανατολικά της Κερατέας.

Παραλία Πόρτο Εννιά

Αν θες μία ήσυχη αμμουδερή παραλία με εύκολη πρόσβαση και υπέροχα νερά, τότε μην παραλείψεις να κάνεις μία βουτιά και στο Πόρτο Εννιά, στην περιοχή της Κερατέας. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ο εξοπλισμός από ομπρέλα πετσέτες καρεκλάκια και φυσικά νερό και φαγητό.

Παραλία Δασκαλειό

Σε γενικές γραμμές η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, και συγκεκριμένα της Κερατέας διαθέτει ίσως τις πιο “ήσυχες παραλίες” της Αττικής Ριβιέρας. Ο οικισμός του Δασκαλειού, που χωρίζεται σε 3 μικρότερους κολπίσκους έχει υπέροχα νερά και αμμουδιά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments