Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας και κλαδικές παρεμβάσεις

Χρήστος Σταϊκούρας: Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας και κλαδικές παρεμβάσεις
Χρήστος Σταϊκούρας: Σκέψεις για λελογισμένες μειώσεις φόρων κάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Χρήστος Σταϊκούρας: Λόγο για «λελογισμένες μειώσεις φόρων» έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ειδική «εξέταση» κλάδων με ιδιαιτερότητες, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση, οι μεταφορές και ο πολιτισμός. «Είναι στις σκέψεις μας λελογισμένες μειώσεις φόρων» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν και άλλα μέτρα προς αξιολόγηση. Υπάρχουν ζητήματα για την μείωση της προκαταβολής φόρων, για τον ΦΠΑ στις μεταφορές. Αν τα αθροίσουμε, όμως, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, θα υπάρχουν κλαδικές παρεμβάσεις. Κάνουμε το βέλτιστο έχοντας το βλέμμα στην μετακορωνοϊό εποχή».

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ακόμα ότι η στήριξη των εργαζομένων «για τον Μάιο θα ισχύσει για όσες εταιρείες παραμείνουν κλειστές ή για το τμήμα των εργαζομένων που μένει σε αναστολή». «Εμάς η βούληση είναι αυτό να κρατήσει και τον μήνα Ιούνιο» είπε ακόμα ο κ. Σταϊκούρας συμπληρώνοντα πως «θέλουμε να δούμε κλάδους όπως τουρισμός, εστίαση, μεταφορές, πολιτισμό και τον Ιούλιο γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες».

«Βάζουμε στο οπλοστάσιο το πρόγραμμα SURE για την επιδότηση της απασχόλησης – ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τον Ιούνιο και μετά – και αυτό θα είναι παράλληλο με το πρόγραμμα της αναστολής» είπε στη συνέχεια. Όσον αφορά την πορεία των εσόδων ο υπουργός ανέφερε: «Πληρώνουν οι πολίτες και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια γιατί επέδειξαν συνέπεια με πολλούς εξ αυτών να αξιοποιούν τα κίνητρα που έδωσε η πολιτεία. Η απώλεια εσόδων τον μήνα Απρίλιο ίσως να είναι και κάτω από το -30% και αυτό θα σημαίνει υστέρηση αλλά όχι κατάρρευση εσόδων σε έναν μήνα που είχαμε lockdown».

Με αφορμή τις εαρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «η ύφεση θα έχει σχήμα V και η ανάκαμψη το 2021 θα είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη». «Η Ευρώπη έχει αποδεχθεί όλα τα σχέδια που έχουν γίνει αλλά υπάρχει χρονική υστέρηση στο πότε θα εισρεύσουν οι πόροι. Η ΕΕ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ακόμα και έτσι εκτιμούμε ότι μέχρι αρχές Ιουλίου θα τα βγάλουμε μόνοι μας ταμειακά» κατέληξε.

Ακούστε παρακάτω όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments