Τεχνολογία

Έτσι φαίνεται η άμμος του ωκεανού από το διάστημα – Μοναδικές φωτογραφίες

Έτσι φαίνεται η άμμος του ωκεανού από το διάστημα – Μοναδικές φωτογραφίες
Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα και δείχνουν πως φαίνεται η άμμος του ωκεανού.

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που έχουμε την ευκαιρία να ξέρουμε πως φαίνονται κάποια πράγματα από το διάστημα. Για παράδειγμα πως μοιάζει η άμμος του ωκεανού. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έχει δώσει η NASA από το 2001. Ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα για την καταξίωση μιας μαγικής φωτογραφίας.

Η φωτογραφία που είχε τραβηχτεί από τον δορυφόρο Landsat 7 και κέρδισε τελικά στον φετινό διαγωνισμό Tournament Earth. Μετά από πέντε γύρους επιλέχθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία, που συγκέντρωσε το 66,2%των ψήφων των αναγνωστών του Earth Observatory στον τελικό γύρο του διαγωνισμού.

Η πανέμορφη φωτογραφία που κέρδισε τον διαγωνισμό

Το Tournament Earth 2020 ήταν ο εορτασμός των 20 χρόνων του Earth Observatory και των 50στών γενεθλίων της Ημέρας της Γης. Οι αναγνώστες του Earth Observatory κλήθηκαν να επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφία στην ιστορία του (καθημερινά, το Earth Observatory δημοσιεύει μια αξιοσημείωτη φωτογραφία της Γης).

Η φωτογραφία λοιπόν που κέρδισε τον διαγωνισμό δείχνει πως φαίνεται η άμμος του ωκεανού και τα φύκια στις Μπαχάμες. Με βαθιές τάφρους και ενεργά ηφαίστεια, ο πυθμένας του ωκεανού δεν είναι διόλου επίπεδος και το έδαφος κάτω από το νερό λαξεύεται συνεχώς από υπόγεια ρεύματα και παλίρροιες, γεννώντας απόκοσμα σχήματα. Τα οδοντωτά σχήματα του βυθού στις Μπαχάμες είναι τονισμένα με επιχρωματισμό στην τελική φωτογραφία, που αιχμαλώτισε ο φακός πριν 19 χρόνια.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments