Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Η Αμερική θα θριαμβεύσει απέναντι στον ιό, όπως έγινε και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τραμπ κορωνοϊός: Η Αμερική θα θριαμβεύσει απέναντι στον ιό, όπως έγινε και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Τραμπ κορωνοϊός: Στην ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρετίζει «τις δυνάμεις της ελευθερίας που νίκησαν την τυραννία», ενώ αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην πανδημία.

Τραμπ κορωνοϊός: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι όπως έγινε και στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, η Αμερική «θα θριαμβεύσει», αυτή τη φορά απέναντι στον κορωνοϊό. Λόγω της πανδημίας, η νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, γιορτάστηκε με πολύ περιορισμένες εκδηλώσεις στην Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, πήγε στο Μνημείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που απέχει ελάχιστα από τον Λευκό Οίκο.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χαιρετίζει «τις δυνάμεις της ελευθερίας που νίκησαν την τυραννία» υπενθυμίζοντας πόσο μεγάλο ήταν «το τίμημα της ελευθερίας» για τους Αμερικανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στον πόλεμο.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους αλτρουιστές και ηρωικούς πολεμιστές δεν είχαν γνωρίσει μια ευημερούσα Αμερική. Μεγάλωσαν στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, όταν οι οικονομικές προβλέψεις για την Αμερική έμοιαζαν επαχθείς», ανέφερε, λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκαν νέα, καταστροφικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. «Τους τελευταίους μήνες, το έθνος μας εκτέθηκε σε μια σημαντική δοκιμασία, την πανδημία του κορονοϊού. Αλλά όπως κάναμε και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, η Αμερική θα θριαμβεύσει», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τι γιορτάζεται στις 8 Μαίου

Κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου η Ευρώπη τιμά την επέτειο της συνθηκολόγησης του Τρίτου Ράιχ και της νίκης των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συγκεκριμένη ημέρα έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη, ενώ τιμώνται η κοινή θυσία και η γενναιότητα των Συμμαχικών Δυνάμεων και των αντιστασιακών κινημάτων στον αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού στην Ευρώπη.

Η ανάμνηση της 8ης Μαΐου 1945 συνιστά για τους Ευρωπαίους μια πράξη που τροφοδοτεί τη συλλογική μνήμη, σε μια εποχή όπου οι άμεσοι μάρτυρες αυτής της φρικτής εποχής της ιστορίας της ευρωπαϊκής ηπείρου έχουν αποβιώσει στη συντριπτική πλειονότητά τους. Η Γερμανία, η μεγάλη ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γιορτάζει κι εκείνη την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό, ευχαριστώντας τους Δυτικούς Συμμάχους και τον Κόκκινο Στρατό για τον αγώνα τους ενάντια στο χιτλερικό καθεστώς.

Δείτε τις εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Νίκης» στην Ευρώπη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments