Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Αντί να μοιράζουν μάσκες στέλνουν ΜΑΤ στις πλατείες

Πάνος Σκουρλέτης ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Αντί να μοιράζουν μάσκες στέλνουν ΜΑΤ στις πλατείες
Πάνος Σκουρλέτης ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο που η κυβέρνηση προχωρά στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πάνος Σκουρλέτης ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για καταδρομικές επιχειρήσεις και δημιουργία αίσθησης φόβου. «Δεν καταλαβαίνω αυτή τη ζωντανή κάλυψη που γίνεται.  Είναι απαράδεκτες εικόνες να μπαίνουν στις πλατείες τα ΜΑΤ και να κάνουν επιχειρήσεις. Ανακάλυψαν διακινητές στην Αγία Παρασκευή, ντρέπομαι για τον δήμαρχο, δεν ξέρει την πόλη του. Δημιουργούν αίσθηση φόβου στον κόσμο για να κρατήσει μέσα τα παιδιά του. Δεν καταλαβαίνω αυτού του τύπου καταδρομικών επιχειρήσεων. Αντί να βάλουν υπαλλήλους να μοιράζουν μάσκες και να δίνουν συμβουλές. Εκτός κι αν κάποιοι ψάχνονται», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα, τόνισε ότι σωστά λαμβάνονται μέτρα στους δημόσιους χώρους και στα ΜΜΕ και υπογράμμισε ότι ρόλος της πολιτείας είναι να έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης ανά περίπτωση της κατάστασης ενώ υποστήριξε ότι όπου επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας η διανομή της πρέπει να είναι δωρεάν.  «Η ελληνική πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει μάσκες εκεί που είναι υποχρεωτικές. Επίσης υπάρχει μια ολόκληρη συζήτηση για τα σχολεία. Αυτό που είδαμε σε πλατείες, σε μικρότερη κλίμακα θα συμβαίνει σε κάθε διάλειμμα στις 8-10 μέρες που θα ανοίξουν τα σχολεία».

Έρχονται «μαύρες» μέρες σε οικονομία και εργασία

Αναφερόμενος στο Σωτήρη Τσιόδρα και τις επιστημονικές επιτροπές, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η σωστή διαχείριση οφείλεται στο ότι εισακούσθηκαν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.  «Ευτυχώς το αντιλήφθηκαν όλες οι πλευρές και βοήθησαν στο να χτιστεί η αντίληψη της αποδοχής των μέτρων», σημείωσε, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η αυτοπειθαρχία δεν σημαίνει «λευκή επιταγή» σε όσα κάνει η κυβέρνηση. «Δεν θα υπάρχει κανενός είδους αυτοπειθαρχία όταν δει ότι θα υπάρχουν τακτικές που θα βαθαίνουν τη ζωή του στην ύφεση. Στα ζητήματα της οικονομίας και της εργασίας μας περιμένουν μαύρες μέρες. Η πολιτική της κυβέρνησης που έχει διαχειριστεί μια κρίση που δεν οφείλεται σε εκείνη, με τη λογική που την αντιμετωπίζει επιταχύνει τα αποτελέσματά της», τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί υψηλό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για ένα ευρύτερο νέο ακροατήριο. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις δημοσκοπήσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζεται η υπεύθυνη στάση γιατί ο κόσμος κάνει σύγκριση με τη στάση που θα είχε η ΝΔ σε αντίστοιχη περίπτωση», υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments