Πολιτική

Χαρδαλιάς μετακίνηση από νομό σε νομό: Ισχύει κανονικά το μέτρο

Χαρδαλιάς μετακίνηση από νομό σε νομό: Ισχύει κανονικά το μέτρο
Χαρδαλιάς μετακίνηση από νομό σε νομό: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το μέτρο για τη μη μετακίνηση από νομό σε νομό ισχύει κανονικά.

Χαρδαλιάς μετακίνηση από νομό σε νομό: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση τόνισε ότι ισχύει κανονικά η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης της υγειονομικής κρίσης δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και έχει δείξει ωριμότητα στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μαγαζιά που επιχειρούν να λειτουργήσουν παράνομα και για τα δυο καφέ μπαρ που άνοιξαν χωρίς άδεια με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με λουκέτα και πρόστιμα 5.000 ευρώ. «Φαινόμενα σαν αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ακολουθούν τις οδηγίες», είπε με αυστηρό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς ενώ πρόσθεσε πως ισχύει κανονικά η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ που αποφασίστηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. «Η διαμόρφωση νέας καθημερινότητας ίσως μας φαντάζει αργή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με σύνεση, μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

Μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 414 παραβάσεις που αφορούν μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται μόνο για τροφοδοσία, για λόγους υγείας και επαγγελματική απασχόληση. Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε και αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση τους χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η διαμόρφωση της νέας καθημερινότητας είναι μια σταδιακή διαδικασία που μπορεί να φαντάζει αργή με δεδομένη την κόπωση των τελευταίων εβδομάδων, είναι όμως απαραίτητο «να λειτουργήσουμε με σύνεση με πειθαρχία, σταθμίζοντας και αξιολογώντας το κάθε μας βήμα», υπογράμμισε ο κ.Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, «δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας τη βιασύνη μας να τα θέσουν σε κίνδυνο. Παραμένουμε πειθαρχημένοι, υπεύθυνοι, γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν εχθές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments