Ελλάδα

Κυψέλη επεισόδια: Ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες

Κυψέλη επεισόδια: Ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες
Κυψέλη επεισόδια: Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες συγκεντρωμένους πολίτες οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια.

Κυψέλη επεισόδια: Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά την διάρκεια επεισοδίων που έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης , βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετέβησαν αστυνομικοί , κατόπιν τηλεφωνήματος περίπου την μία μετά τα μεσάνυχτα στην Άμεση Δράση για ένοπλη ληστεία. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες συγκεντρωμένους πολίτες οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια. Έτσι στο σημείο πήγαν ΜΑΤ και ακολούθησε συμπλοκή , με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να προχωρούν σε 37 προσαγωγές από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Χρήση χημικών από τους αστυνομικούς

 Γύρω στα 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί χθες το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη για την μετά – κορονοιό εποχή, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο στην πλατεία περί τις 2 μετά τα μεσάνυχτα όπου προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς.

Άνδρες της Ομάδας Δέλτα και Δίας έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές. Σύμφωνα με μαρτυρίες άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους σε μία προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τους νεαρούς που «τραβολογούσαν» οι αστυνομικοί. Σημειώνεται πως αρκετός κόσμος φέρεται να τραυματίστηκε κατά το ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Κυψέλης.

Μετά από ελάχιστα λεπτά έντασης, η συγκέντρωση διαλύθηκε και γύρω στις 2:30, η πλατεία του Αγίου Γεωργίου είχε αδειάσει από κόσμο. Η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι τρεις νεαροί ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο από κάτοικο της περιοχής:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments