Οικονομία

Συντάξεις Μαΐου 2020: Οι ανακοινώσεις Βρούτση για τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

Συντάξεις Μαΐου 2020: Οι ανακοινώσεις Βρούτση για τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων
Συντάξεις Μαΐου 2020: Ο υπουργός Εργασίας μέσω του τηλεοπτικού αέρα του OPEN έκανε γνωστές τις ημερομηνίες που το κράτος θα καταβάλει τις συντάξεις του τρέχοντος μήνα.

Συντάξεις Μαΐου 2020: Τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Όπως ανέφερε, στόχος είναι η καταβολή των συντάξεων να εκτείνεται χρονικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι, σύμφωνα με την εισήγηση:

Οι συντάξεις του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα καταβληθούν:

  • Στις 22 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Στις 25 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Ακολούθως, στις 27 Μαΐου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Τέλος, στις 29 Μαΐου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Γιάννης Βρούτσης: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της αίτησης για την οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου η προθεσμία υποβολής της αίτησης στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” για την οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση ειδικού σκοπού στους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες των 6 επιστημονικών κλάδων, όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτσης.

Το Υπ Εργασίας αναταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των προέδρων Τεχν Επιμελ. Γ.Στασινού & Οικονομ Επιμελ Κ. Κόλλια για παράταση της υποβολής απο τους επιστήμονες της αίτησης στην ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα ειδικού σκοπού των επιστημόνων 600€. Η παράταση επεκτείνεται μέχρι & 15 Μαΐου 2020 αναφέρει ο υπουργός Εργασίας με σχετικό tweet στον προσωπικό του λογαριασμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments