Πολιτική

Στέλιος Πέτσας Τουρκία: Χρησιμοποίησαν πρόσφυγες και μετανάστες εναντίον της Ελλάδας

Στέλιος Πέτσας Τουρκία: Χρησιμοποίησαν πρόσφυγες και μετανάστες εναντίον της Ελλάδας
Στέλιος Πέτσας Τουρκία: Σκληρή απάντηση στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως πιόνια τους μετανάστες στον Έβρο εναντίον της χώρας.

Στέλιος Πέτσας Τουρκία: Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε με γραπτή του δήλωση το βράδυ της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επαναφέρει τις αιτιάσεις ότι από ελληνικά πυρά είχε χάσει τη ζωή του τον Μάρτιο Πακιστανός μετανάστης» στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Στη δήλωσή του, η οποία κοινοποιήθηκε και διεθνώς, ο κ. Πέτσας αναφέρει:

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη κρίση στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στις αρχές Μαρτίου 2020, η τουρκική κυβέρνηση και οι τουρκικές αρχές χρησιμοποίησαν μετανάστες και πρόσφυγες, ως πιόνια σε μια προπαγάνδα «κατασκευασμένη για την τηλεόραση» εναντίον της Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα, επιδεικνύοντας απόλυτη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την υγεία και αξιοπρέπεια αυτών των μεταναστών και προσφύγων, οι τουρκικές αρχές τούς χρησιμοποίησαν δυστυχώς «ως ανθρώπινα όπλα» για να υπονομεύσουν τα ελληνικά σύνορα.

Guardian: «Χωρίς μέλλον και ελπίδα» – Πρόσφυγες έγιναν πιόνια στο πολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι οι τουρκικές Αρχές ενήργησαν κατ’ αυτό τον τρόπο, με όλα τα μέσα, από τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, μέχρι την χρήση εκτοξευτήρων για ρίψη δακρυγόνων από τις τουρκικές δυνάμεις καταστολής εναντίον της ελληνικής πλευράς των συνόρων.

Κανένα στοιχείο δεν προέκυψε στις αρχές Μαρτίου που να αποδεικνύει ότι οι ενέργειες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν ως αποτέλεσμα απώλεια ζωής.

Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύσθηκαν άμεσα από τις ελληνικές αρχές: «Η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν, σήμερα, με δήθεν τραυματίες και έναν νεκρό από δήθεν ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά.

Επειδή τα fake news δεν έχουν τελειωμό, ενώ πριν από λίγο μιλούσαν για τραυματίες, τώρα μιλούν για νεκρό. Επαναλαμβάνω την προηγούμενη διάψευσή μου: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό με πυρά από τις Ελληνικές Αρχές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments