Τεχνολογία

Δυο τρόποι να γίνει πιο γρήγορος ο υπολογιστής σου

Δυο τρόποι να γίνει πιο γρήγορος ο υπολογιστής σου
Μερικά εύκολα "κόλπα" για να κάνεις τον υπολογιστή σου λίγο πιο γρήγορο.

Στην εποχή του κορωνοϊού οι υπολογιστές πήραν φωτιά. Αρκετός κόσμος αναγκάστηκε να δουλέψει από το σπίτι του και τον προσωπικό του υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια τηλεργασίας ή κάποιας σημαντικής κλήσης μέσω skype, το τελευταίο που θέλουμε είναι να κολλάει ο υπολογιστής μας. Καλό θα είναι λοιπόν να γνωρίζουμε μερικά τρικ που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα στην ταχύτητα του υπολογιστή μας.

Για παράδειγμα το pc μπορεί να γίνει πιο γρήγορα αρκεί να εγκαθιστάς πάντα όλες τις νέες ενημερώσεις των Windows. Ο χειροκίνητος έλεγχος εδώ είναι επιβεβλημένος, καθώς δεν εμφανίζονται πάντα όλες αυτοματοποιημένα. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να γίνεται συχνός καθαρισμός στον σκληρό δίσκο. Αυτά είναι γνωστά και θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο όσο θα θέλαμε.

Το σημαντικότερο βήμα είναι να δει κανείς τι εφαρμογές τρέχουν κατά την εκκίνηση των Windows, καθώς τέτοια προγράμματα που λειτουργούν στο περιθώριο γονατίζουν το σύστημα. Ειδικά αν έχεις παλιότερο μηχάνημα, είναι το Νο 1 θέμα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που τρέχουν με το “καλημέρα” και δεν μας βοηθάνε ουσιαστικά σε κάτι.

Κάτι εξίσου σημαντικό για τη βελτίωση της ταχύτητας είναι η απενεργοποίηση των εφέ στα Windows. Όπως οι σκιές στα παράθυρα και τα animations στο ανοιγοκλείσιμο των εφαρμογών, ας πούμε. Την επιλογή για απενεργοποίηση όλων αυτών (Ρύθμιση για βέλτιστη απόδοση / Adjust for best performance) θα τη βρεις στην καρτέλα Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους / Advanced System Settings του Συστήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments