Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: 396 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες – 5.632 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Βραζιλία κορωνοϊός: 396 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες – 5.632 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Βραζιλία κορωνοϊός: Καλπάζει η πανδημία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς ο αριθμός των νεκρών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανεβαίνει δραματικά μέρα με την ημέρα.

Βραζιλία κορωνοϊός: Η πανδημία μετά το σαρωτικό της πέρασμα από την Ευρώπη καλπάζει και στην Αμερική, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Μεξικό να είναι για την ώρα οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον φονικό ιό. Στη Βραζιλία η χώρα πληρώνει την καθυστέρηση στα μέτρα, με τον Πρόεδρο Μπολσονάρο να αφήνει τη χώρα στο έλεος της.

Με 11.519 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, ή με άλλα λόγια τον πιο βαρύ απολογισμό στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία έχει προ πολλού ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων που καταγράφεται επισήμως στην Κίνα, τη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στα τέλη του 2019. Τους 11.519 νεκρούς από κορωνοϊό έφτασε η Βραζιλία, η οποία μόλις χθες κατέγραψε ακόμα 396 θανάτους από τον ιό και 5.632 κρούσματα του ιού.

Συνολικά, οι βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 168.331 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στη χώρα των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων. Αλλά τα επίσημα δεδομένα θεωρείται σίγουρο ότι υποτιμούν πολύ την πραγματική κατάσταση, καθώς η Βραζιλία είναι μια από τις χώρες όπου δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο στις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τη Βραζιλία καθημερινά, καταγράφοντας τις θλιβερές ανθρώπινες ιστορίες και τον θρήνο στις οικογένειες όσων πεθαίνουν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα από κορωνοϊό και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, στα σπίτια τους. Μαζί με την Ρωσία και τις ΗΠΑ είναι οι τρεις χώρες που τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν τα περισσότερα νέα θετικά κρούσματα θετικά στον φονικό ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments