Ελλάδα

Τσιόδρας για τουρισμό: Tέστ, μάσκα και προστασία ευπαθών ομάδων

Τσιόδρας για τουρισμό: Tέστ, μάσκα και προστασία ευπαθών ομάδων
Τσιόδρας για τουρισμό: Οι 3 κανόνες του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα προκείμενου να ανοίξει ο τουρισμός - Ο τουρισμός θα γίνεται μόνο με συγκεκριμένους κανόνες.

Τσιόδρας για τουρισμό: Kατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του τουρισμού, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά αποτελεί κύρια πηγή εσόδων για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι παρότι δεν φαντάζει πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, βασικοί κανόνες ήδη συζητούνται, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για άνοιγμα τουρισμού από το εξωτερικό αυτή τη στιγμή, «αλλά οπωσδήποτε γίνονται κάποιες διεργασίες και κάποιες συζητήσεις με ποιους υγειονομικούς κανόνες θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός στην πατρίδα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι ο τουρισμός θα γίνεται μόνο με συγκεκριμένους κανόνες. Εκτίμησε πως ακόμα και διαδικασίες εσωτερικού τουρισμού και όχι μόνο εξωτερικού μπορεί να υποβάλλονται σε κάποιες απαγορεύσεις. «Μπορούμε να σκεφτόμαστε σταδιακά τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά όχι χωρίς την τήρηση κανόνων υγιεινής» υπογράμμισε.

Οι τρεις κανόνες  του Σωτήρη Τσιόδρα προκείμενου να ανοίξει ο τουρισμός:

1) Τεστ: O καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν έχουμε έναν εργαστηριακό έλεγχο που μπορεί να γίνει γρήγορα και να εξασφαλίσει ότι κάποιος δεν είναι φορέας της νόσου, όταν ταξιδεύει ή έχει περάσει τη νόσο, αν υπάρχει ένα αξιόπιστο αντίσωμα.

2) Σίγουρα η μετακίνηση θα γίνεται με κανόνες υγιεινής που θα αφορούν τη χρήση μάσκας και με μέτρα αντιμετώπισης κάποιου πιθανού περιστατικού στα μέσα μεταφοράς

3) Οι κανόνες θα εφαρμόζονται με σκοπό να προστατευτούν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου. «Δεν θα ρισκάρουμε σε μια περίοδο που μπορεί να κυκλοφορεί ακόμη ο ιός -καθώς δεν είμαστε σίγουροι πως μπορεί η ζέστη να επηρεάσει την κυκλοφορία του- τη μεταφορά του σε ένα εξοχικό ή σε ένα σπίτι, στο οποίο μένουν οι γονείς μας ή άνθρωποι με αυξημένο κίνδυνο».

Συνιστά προσοχή στα ταξίδια

Σχετικά με το αν θα ταξιδεύει κανείς με αεροπλάνο ή πλωτό μέσο και πού εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη αραίωση των επιβατών, τόνισε ότι παντού θα χρειάζεται η προσοχή όσον αφορά στη χρήση μέτρων υγιεινής και η τήρηση των αποστάσεων. Τέλος, όπως ανέφερε η Επιτροπή σιγά-σιγά συμφωνεί με το ένα γενικότερο σετ κανόνων, ωστόσο το κύριο ζήτημα είναι ποια θα είναι η επιδημιολογική εικόνα της νόσου στη χώρα μας και σε άλλες χώρες και αν θα μπορεί να εξασφαλιστεί αυτή η ασφάλεια, μιας και η παγκόσμια διασπορά του ιού προήλθε από εισαγόμενα κρούσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments